701 νέα κρούσματα και επτά θάνατοι από κορονοϊό το τριήμερο

Εντοπίστηκαν 217 θετικοί χθες, οι 73 στην Αττική και οι 37 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 23 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Σταθερά πάνω από 200 -συγκεκριμένα, 217- ήταν χθες τα κρούσματα της πανδημίας που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)! Παράλληλα, ακόμη δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 228. Συνολικά το τριήμερο (Παρασκευή – Κυριακή) ανακοινώθηκαν 701 κρούσματα και επτά θάνατοι (την Παρασκευή 254 κρούσματα και δύο θάνατοι, το Σάββατο, 230 κρούσματα και τρεις θάνατοι).

Ειδικότερα, από τα 217 κρούσματα, τα 73 εντοπίστηκαν στην Αττική και 13 από αυτά συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Άλλα 37 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, και από αυτά τρία σχετίζονται με γνωστές συρροές και οκτώ με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Τέλος, 15 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα τρία εισαγόμενα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Όσο για τη διασπορά των υπόλοιπων κρουσμάτων, αυτά εκτείνονται σε 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Αναφορικά με τα κρούσματα του ιού, όπως προκύπτει από τα επιδημιολογικά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 7.075, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 1.667 (23,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.353 (47,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 24 άτομα με μέση ηλικία τα 63 έτη νοσηλεύονται διασωληνωμένα, οκτώ από τα οποία (33,3%) είναι γυναίκες, ενώ τo 50% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Η καλή είδηση είναι ότι 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από την Εντατική. Τέλος, σχετικά με τους νεκρούς, οι 79 (34,6%) ήταν γυναίκες και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια στιγμή, προκάλεσε έντονη ανησυχία η είδηση ότι τον Δεκαπενταύγουστο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ένα βρέφος μόλις 3,5 μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωρό νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο της Έδεσσας και σε τεστ έχουν υποβληθεί και οι γονείς του, χωρίς να είναι ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον του βρέφους ήταν θετικό στον ιό, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του δευτέρου τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Βροχή τα πρόστιμα σε 56.626 ελέγχους σε όλη τη χώρα

Μπαράζ προστίμων και λουκέτων επιβλήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα νησιά του Ιονίου, στην Κρήτη, στο Ναύπλιο και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας, όπου έγιναν 56.626 έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι πολλοί καταστηματάρχες δεν συμμορφώθηκαν με τα νέα μέτρα περιορισμού κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και έκαναν «του κεφαλιού τους»!

Οι εντατικοί έλεγχοι που διενέργησαν στα Ιόνια νησιά τα ειδικά συνεργεία των αστυνομικών υπηρεσιών απέφεραν συνολικά έξι συλλήψεις, καθώς επίσης πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Ειδικότερα, στην Κέρκυρα έγιναν δύο συλλήψεις για παράβαση της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ένας ακόμη καταστηματάρχης συνελήφθη για τον ίδιο λόγο στους Παξούς. Εκτός από την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ, σε καθέναν από τους συλληφθέντες επιβλήθηκε και τριήμερη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους.

Στη Ζάκυνθο καταγράφηκε μία παράβαση για μη τήρηση του μέτρου των επιβεβλημένων τετραγωνικών ανά άτομο, με αποτέλεσμα να επιβληθούν διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας, ενώ πρόστιμα 3.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκαν σε καταστηματάρχες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο λόγω παράβασης της απαγόρευσης όρθιων πελατών.

Τέλος, διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν σε 20 άτομα στην Κέρκυρα και σε πέντε στην Κεφαλλονιά.

Δύο εστιατόρια στο Ναύπλιο θα βάλουν λουκέτο για 15 ημέρες, ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα αναγκαστούν να καταβάλουν και 20.000 ευρώ για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. της αδειοδοτούμενης επιφάνειας. Επίσης σε πέντε εστιατόρια στον Πόρο επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 750 ευρώ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό ασφαλείας, ενώ στις Σπέτσες ελέγχθηκαν 49 καταστήματα και κόπηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους επίσης 750 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν στη Σητεία τον Δεκαπενταύγουστο διαπιστώθηκε ότι μία καφετέρια σέρβιρε όρθιους πελάτες, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε και το σφράγισμα του καταστήματος για 15 ημέρες. Παράλληλα συνελήφθη ο υπεύθυνος καταστήματος και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Σε ολόκληρη την Κρήτη βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις για μη χρήση μάσκας (δύο στα Χανιά, δύο στο Ρέθυμνο και μία στο Ηράκλειο), και οι παραβάτες πλήρωσαν 150 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα