Υποχρεωτικές οι μάσκες και στα νηπιαγωγεία! 269 τα νέα κρούσματα

Το κόστος αγοράς τους θα επιβαρύνει τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς! Τη Δευτέρα θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα

Σε τίποτα δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες η φετινή σχολική χρονιά, που αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, καθώς παιδιά και εκπαιδευτικοί καλούνται με την επιστροφή τους στα σχολεία να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα που κρίθηκαν απαραίτητα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Το κουδούνι θα χτυπήσει υπό τη σκιά της πανδημίας, με νέα ειδικά μέτρα, νέο πλαίσιο για τις απουσίες και με τη μάσκα να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα μαθητών και καθηγητών. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα και υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές ακόμα και από το νηπιαγωγείο, όπως πρότειναν οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ωστόσο τα οριστικά μέτρα προστασίας αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Μάλιστα, η υπουργός ανέφερε ότι οι μαθητές θα έχουν διαφορετικά διαλείμματα, προκειμένου να μην αναμειγνύονται τα τμήματα, ενώ ο καθαρισμός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα γίνεται τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και μετά το πέρας τους. Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει νέες ειδικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας, ενώ θα υπάρξει και ειδικό πλαίσιο για τις δικαιολογημένες απουσίες, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής νοσήσει.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η προμήθεια της μάσκας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς βαρύνει τον καθένα ξεχωριστά, όπως δήλωσε η κυρία Κεραμέως. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κόστος αγοράς της προστατευτικής μάσκας θα επιβαρύνει αποκλειστικά την εκάστοτε οικογένεια, που καλείται να διαχειριστεί και αυτό, εκτός όλων των υπόλοιπων εξόδων για την προετοιμασία του μαθητή για το σχολείο.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων για τον κορονοϊό Παναγιώτης Γαργαλιάνος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο είδος της μάσκας που προτείνουν οι ειδικοί για τους μαθητές. Ειδικότερα, συμβούλευσε τους γονείς να προμηθευτούν για τα παιδιά τους βαμβακερές μάσκες, τις οποίες θα πρέπει να πλένουν καθημερινά, ενώ τόνισε ότι η καλύτερη επιλογή είναι το φαρμακείο και όχι άλλα καταστήματα, προκειμένου να είναι σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα