Νεοταξίτικη προπαγάνδα γεμάτη ανωμαλίες στον «Big Brother» του Σκάι

Ο Σκάι επέλεξε να επαναφέρει από προχθές στους τηλεοπτικούς δέκτες της χώρας το «Big Brother» και αυτό που στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί υποκουλτούρα της «κλειδαρότρυπας» θα είναι απ’ ό,τι φαίνεται μια «καλή ανάμνηση» σε σχέση με αυτό το οποίο ετοιμάζουν για τις τηλεοπτικές μας οθόνες φέτος οι ιθύνοντες του καναλιού του Φαλήρου.

Οι αθώες εποχές της απλής παραβίασης της ιδιωτικότητας, της ίντριγκας μεταξύ παικτών που ικανοποιούσαν τους τηλεθεατές σαν να παρακολουθούσαν έναν ζωολογικό κήπο θα είναι πταίσματα μπροστά σε αυτό που θα γίνει στα πλατό αυτή τη σεζόν. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επιλογή των προσώπων που θα συμμετάσχουν στο σόου.

Μια σαφής προσπάθεια δημιουργίας μιας απεικόνισης της κοινωνίας, υπό την οπτική της πολιτικής ορθότητας, προκειμένου αυτή να «αναπαραχθεί» ως μια νέα κανονικότητα ιδιαίτερα στα μυαλά των νεαρότερων, που θα σπεύσουν να ακολουθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους συμμετέχοντες. Το τι θα δούμε στις οθόνες μας φέτος προδιαγράφεται ως έναν βαθμό από την «ταυτότητα» των συμμετεχόντων όπως παρουσιάστηκαν στην πρεμιέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συμμετοχή ενός νεαρού (;) δημιουργού βίντεο στο YouTube, με εμφάνιση γυναίκας.

Οι «τίτλοι» των βίντεο, χαρακτηριστικοί: «Πώς έχασα την παρθενιά μου», «Έγινα drag queen», «Miss Αγιασμός 2019». Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η επιλογή των προσώπων εκ μέρους του καναλιού έχει γίνει με σαφή σκοπό: η εξυπηρέτηση των ιδεολογημάτων της «προόδου», είτε αυτά αφορούν την «πολυπολιτισμικότητα» της κοινωνίας μας είτε τις διάφορες «θεωρίες φύλου» με τις οποίες κάποιοι θέλουν να γαλουχήσουν τα παιδιά μας.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έλεγε κανείς ότι είναι στο χέρι των τηλεθεατών να επιλέξουν να απαξιώσουν αυτή την πλύση εγκεφάλου. Οταν όμως οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ αυτών που την κάνουν με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο επιχορηγούνται παίρνοντας τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, δεν μπορούμε να μιλάμε για κανονικές συνθήκες, αλλά μόνον για επιδοτούμενη νεοταξίτικη προπαγάνδα. Μία από τα ίδια είναι και οι περισσότεροι παίκτες. Ενας γκέι «ακτιβιστής», ένας μετανάστης, μία Αλβανίδα και πάει λέγοντας…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα