Ισόβια στον Βούλγαρο δολοφόνο του επιχειρηματία Μακρή – Σε κλάματα ξέσπασε η Καρύδα

Σε γοερά κλάματα ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα μόλις άκουσε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να ανακοινώνει ότι ένορκοι και δικαστές έκριναν ομόφωνα ενόχους τους δύο κατηγορούμενους για τον φόνο του συζύγου της Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι τους στη Βούλα, τον Οκτώβριο του 2018. Η σύζυγος του επιχειρηματία παρακολούθησε ολόκληρη την ακροαματική διαδικασία από τα πρώτα έδρανα της δικαστικής αίθουσας και περίμενε με αγωνία τη στιγμή της δικαίωσης. Βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, λύγισε όταν αναφέρθηκε στον σύζυγό της και είπε με δάκρυα στα μάτια ότι αισθάνεται ικανοποιημένη από την ετυμηγορία:

«Ο άντρας μου είναι εδώ και τα βλέπει και τα ακούει όλα και ό,τι ήθελε να γίνει ο άντρας μου, αυτό έγινε…» συμπλήρωσε και στη συνέχεια έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά των δικών της, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή.

Ο συνήγορός της Χαράλαμπος Λυκούδης ευχαρίστησε την Αστυνομία για την ενδελεχή έρευνα, η οποία οδήγησε τελικά στην καταδίκη των δύο Βουλγάρων. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 32χρονο εκτελεστή του επιχειρηματία, ενώ ο 36χρονος αδελφός του έπεσε στα μαλακά, καθώς οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απλή συνέργεια, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Οι συνήγοροί τους Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Αλέξανδρος Ανδρουτσόπουλος ζήτησαν να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. Απορριπτική ήταν και η απόφαση στο αίτημα να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του 36χρονου έως την εκδίκαση της έφεσης.

Οι δύο δικηγόροι άσκησαν κριτική στη δικαστική απόφαση επισημαίνοντας ότι, αν και το δικαστήριο δέχτηκε το σενάριο που ήθελε τα δύο αδέλφια να μη βρίσκονται μαζί στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο, τους καταδίκασε και τους δύο χωρίς εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο συνεργάστηκαν.

Επισήμαναν ακόμα ότι το βίντεο της εκτέλεσης μπορεί να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δικαστική απόφαση, ωστόσο, κατά την άποψή τους, από τα πλάνα είναι εμφανές ότι ο σωματότυπος του εκτελεστή δεν μοιάζει με αυτόν του κατηγορούμενου. Ολα αυτά, όπως είπαν, θα κριθούν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου θα εκδικαστεί η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ο επιχειρηματίας είχε πέσει νεκρός έξω από το σπίτι του, κοντά στο αυτοκίνητό του. Ο εκτελεστής έριξε οκτώ πυροβολισμούς και, όπως αποκαλύφθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, όλες οι σφαίρες βρήκαν τον στόχο τους, οδηγώντας τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια καλά οργανωμένη εκτέλεση. Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν στη δίκη ότι είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και για να ασχοληθούν με μια επιχείρηση με καντίνες.

Στο επίκεντρο του δικαστηρίου εκτός από τα πλάνα της δολοφονίας, η οποία είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, βρέθηκε και το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι άλλαξαν τέσσερα ξενοδοχεία και άλλα τόσα αυτοκίνητα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Μάλιστα, ίδιοι τύποι αυτοκινήτων είχαν εντοπιστεί κοντά στο σπίτι του θύματος, οδηγώντας την πολιτική αγωγή στο συμπέρασμα ότι παρακολουθούσαν τον χώρο. Και οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα και ευχήθηκαν να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Μάλιστα, ο φερόμενος ως συνεργός είχε παρουσιάσει και ένα άλλοθι της τελευταίας στιγμής, καθώς φίλη του κατέθεσε ότι την ώρα του φόνου ήταν μαζί του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Ολα αυτά, όμως, δεν έπεισαν δικαστές και ενόρκους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα