Ο Βασίλης Κικίλιας σχεδιάζει αύξηση των ΜΕΘ στην πρωτεύουσα

Σταθερά αυξημένος ήταν και χθες ο αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να ανακοινώνει 312 νέα περιστατικά. «Στο κόκκινο» παραμένει η Περιφέρεια Αττικής με 174 κρούσματα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 26, η Μεσσηνία με 11, η Πιερία με 10, ενώ τα υπόλοιπα είναι διασκορπισμένα ανά την επικράτεια.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 14.041, εκ των οποίων τα 2.462 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 5.972 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ για τα υπόλοιπα δεν έχει εξακριβωθεί ο τρόπος μετάδοσης. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν 67, με διάμεση ηλικία τα 70 έτη.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι από τον ιό, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από Covid-19 στη χώρα μας στους 316. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στη χώρα εμφανίζουν πληρότητα της τάξης του 37,5%, ωστόσο παράλληλα σχεδιάζεται η αύξησή τους στην Αττική, που είναι και η πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά Περιφέρεια.

Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν συνολικά 930 κλίνες Εντατικών, από τις οποίες οι 701 διατίθενται για ασθενείς με νοσήματα εκτός Covid-19 και 229 διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Στην Αττική από το σύνολο των 330 κλινών ΜΕΘ έχουν διατεθεί 255 για άλλα νοσήματα και 75 για κορονοϊό, εκ των οποίων 53 είναι κατειλημμένες και 22 κενές.

«Το υπουργείο Υγείας, εξετάζοντας καθημερινά τα δεδομένα, έχει τη δυνατότητα να θέσει σε εφαρμογή την επόμενη φάση του σχεδιασμού για περαιτέρω αύξηση των κλινών ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19, όταν χρειαστεί…» ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα