Εκκωφαντική σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξοργιστικές δηλώσεις του Λιάκου

Πολιτικός «τυφώνας» έχει ξεσπάσει εξαιτίας των εξοργιστικών και εμπρηστικών δηλώσεων του γνωστού συριζαίου εθνομηδενιστή, καθηγητή Αντώνη Λιάκου, ότι «αν ήμουν 16-17 χρονών στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα». Ωστόσο, την ώρα που η Ν.Δ. εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, ο ίδιος προσπάθησε να τα μαζέψει, με την Κουμουνδούρου να… σφυρίζει αδιάφορα.

Η Πειραιώς κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αντιδράσει, καθώς -όπως υποστήριξε- σε διαφορετική περίπτωση σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις του. «Όσο ο κ. Λιάκος δεν διαγράφεται, οι χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοχή σε τέτοιες αντιλήψεις αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου» κατήγγειλε η Ν.Δ. Σφοδρότατη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος διερωτήθηκε «ποιος άφρων ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια;», σχολιάζοντας πως «ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα, διερωτώμενος από το βήμα της Βουλής «γιατί δεν παρενέβη κανένας εισαγγελέας για τις δηλώσεις Λιάκου, γιατί αυτό είναι κήρυξη μίσους;».
Ωστόσο, επίσημο σχόλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Λιάκος να αναγκάζεται ο ίδιος να απολογηθεί μετά τον σάλο. «Δεν έγραψα “κάψτε τη Μόρια” ή “κάνατε καλά που την κάψατε”, ούτε την επικροτούσα» ισχυρίστηκε ο καθηγητής, εξηγώντας ότι θέλει να δείξει «την απελπισία των ανθρώπων και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση».

Προφανώς οι δήθεν εξηγήσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισαν κανέναν. Παρά ταύτα, αρκετοί σύντροφοί του έσπευσαν να τον στηρίξουν, με τον Κώστα Μάρκου -γνωστό για τις χυδαιότητες και τις ύβρεις κατά βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Βουλή- όχι μόνο να τον υπερασπίζεται, αλλά και να επιτίθεται στην Ελληνική Λύση επειδή άσκησε κριτική! Επαναλαμβάνοντας από το βήμα την επίμαχη δήλωση, ο βουλευτής υποννόσησε ότι αυτή διαστρεβλώθηκε, καταγγέλλοντας έλλειψη ευθυκρισίας από «πατριδοκάπηλους» και αποκαλώντας την Ελληνική Λύση «ακροδεξιά».

Τον Αντώνη Λιάκο έσπευσε να στηρίξει και ο γνωστός Νίκος Μπίστης, λέγοντας ότι δεν εννοούσε αυτά που έγραψε ο Λιάκος και κατηγόρησε όλους όσοι αντιδρούν για έλλειψη… ανθρωπισμού: «Την τραγωδία αυτών των ανθρώπων τονίζει, την αδυναμία της Ευρώπης και του ελληνικού κράτους να ανταποκριθούν στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό. Την απελπισία που νιώθουν και τους οδηγεί στα άκρα. Δεν πρέπει να είσαι υποχρεωτικά αριστερός για να μπορείς να μπεις στη θέση τους και να τους καταλάβεις. Αρκεί να είσαι άνθρωπος με συναίσθημα μαζί με τη λογική». Αποστάσεις ωστόσο κράτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, λέγοντας πως ο ίδιος δεν θα έβαζε φωτιά στη Μόρια, ενώ πρόσθεσε ότι οι Αφγανοί εμπρηστές θα πρέπει να δικαστούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα