Μετανάστες στη Μόρια βανδάλισαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου! Έκαναν το ιερό τέμπλο… κρεμάστρα

Με οργή και αγανάκτηση αντίκρισαν οι κάτοικοι της Λέσβου τις απίστευτες εικόνες βανδαλισμού που άφησε πίσω της σε μια εκκλησία στη Μόρια μια ομάδα μεταναστών, την οποία χρησιμοποίησαν ως κατάλυμα μετά τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών πριν από περίπου δύο εβδομάδες!

Οι αλλοδαποί είχαν βρει στέγη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μόρια, όμως φάνηκε ότι δεν σεβάστηκαν καθόλου τον ιερό χώρο καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον μετέτρεψαν σε αποθήκη γεμίζοντάς τον με σκουπίδια, άδεια μπουκάλια νερού και τρόφιμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, έφτασαν στο σημείο να σκίσουν πολλές εικόνες και να κάνουν… κρεμάστρες (!) το ιερό τέμπλο και την Ωραία Πύλη.

Οι εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας και το προαύλιο που δημοσίευσε το protothema.gr προκαλούν αποτροπιασμό. Οι μετανάστες είχαν κατασκηνώσει εκεί και συμπεριφέρονταν σαν να βρίσκονταν σε κάποια… αλάνα. Οταν έφυγαν άφησαν πίσω τους έναν απέραντο σκουπιδότοπο, με εκτεθειμένα στρώματα, πεταμένα σεντόνια και πλήθος σακούλες με σκουπίδια, ενώ τα αντίσκηνά τους παρέμειναν αφημένα για αρκετές μέρες στο σημείο. Οι αλλοδαποί αποχώρησαν τελικά όταν μπήκαν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Παρόμοιες καταστροφές είχαν γίνει και τον Φεβρουάριο στον ίδιο ναό, κατά τη διάρκεια εξέγερσης των μεταναστών στο ΚΥΤ Μόριας. Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν απέμεινε τίποτα όρθιο στον Αγιο Γεώργιο και ότι θα χρειαστούν αρκετός χρόνος και πολύς κόπος για να καταφέρει το χωριό να ξεπεράσει τη μεγάλη αυτή καταστροφή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα