Τρέχουν κατόπιν εορτής για τις κλίνες στις ΜΕΘ

Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση από τους χειρισμούς για την πανδημία

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω της αύξησης των ασθενών που πάσχουν από κορονοϊό και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και μπροστά στο ενδεχόμενο τον ερχόμενο χειμώνα να προκύψουν αυξημένες ανάγκες για τη νοσηλεία ασθενών.

Γι’ αυτό τον λόγο οι αρμόδιοι φορείς έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να δημιουργήσουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ. Μάλιστα, οι σχετικές προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει και βρίσκονται σε εξέλιξη σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, το «Σωτηρία» και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Συγκεκριμένα, οι προετοιμασίες για την κατασκευή επιπλέον 58 κλινών ΜΕΘ και τεσσάρων κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δύο νοσοκομεία είναι πυρετώδεις. Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» προετοιμάζονται οι 50 κλίνες που είναι δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, ενώ στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας θα λειτουργήσουν οκτώ επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και τέσσερις ΜΑΦ που προέρχονται επίσης από δωρεά.

Ήδη, έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι πρώτες φωτογραφίες από τα έργα που πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και Γ.Ν. Νίκαιας, τις οποίες κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τα δύο αυτά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου και να προσφέρουν σημαντική ανάσα ανακούφισης στο ΕΣΥ, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να δέχεται τις πρώτες σοβαρές πιέσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Εκτός από τα παραπάνω, 38 προϋπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ γενικών περιστατικών θα προστεθούν στις 75 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, ώστε να εξυπηρετήσουν τις έκτακτες νοσηλευτικές ανάγκες των διασωληνωμένων ασθενών στην περιοχή της Αττικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι για το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα έγινε χθες σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα νοσοκομεία της Αττικής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα