Βαρύ οπλοστάσιο «έκρυβε» η γιάφκα στο Κουκάκι!

Ποιοι είναι οι δύο άνδρες και η μία γυναίκα που συνέλαβαν οι κομάντος της Αντιτρομοκρατικής κατά την έφοδό τους

Με αιφνιδιαστικές εφόδους που θύμιζαν ταινία δράσης, η Αντιτρομοκρατική ξετρύπωσε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο Κουκάκι, γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά που πιθανολογείται ότι ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), που δρούσε εδώ και επτά χρόνια! Οι κομάντος έκαναν έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα και πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες και μία γυναίκα με εμπλοκή στο ένοπλο αντάρτικο πόλης, ενώ οι συλλήψεις αναδίδουν και έντονο «άρωμα» Παλαιοκώστα!

Το υπόγειο-αποθήκη μιας πολυκατοικίας επί της οδού Αναστασίου Ζίννη 16, στο Κουκάκι, βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας το απόγευμα της Τετάρτης και εκεί συνελήφθη με έφοδο ο 42χρονος εκμισθωτής Πολύκαρπος Γεωργιάδης, γνωστό στέλεχος του αντιεξουσιαστικού χώρου με καταδίκες για εμπρηστικές επιθέσεις, αλλά και με συμμετοχή στην απαγωγή του αλευροβιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά το 2008 στη Θεσσαλονίκη, που είχε οργανώσει και εκτελέσει ο καταζητούμενος «φαντομάς» Βασίλης Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ο Γεωργιάδης φέρεται ότι είχε επιχειρήσει να εγκαταλείψει τη χώρα και να διαφύγει στο εξωτερικό το 2014, χωρίς να τα καταφέρει. Πρόσφατα, όμως, εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου με έδρα την οδό Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια, ο οποίος μάλιστα είχε εκδώσει και το βιβλίο του άφαντου «μετρ» των αποδράσεων.

Κατά την έρευνα στην υπόγεια αποθήκη κατασχέθηκαν επτά κυλινδρικές φύσιγγες με την εκρηκτική ύλη αμμωνίτιδα, συνολικού βάρους περίπου 11,2 κιλών, 14 κοινοί και δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής με αυτοσχέδια μετατροπή σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου καλάσνικοφ.

Ως αργά χθες, ήταν σε εξέλιξη ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα σε Νέα Ιωνία, Κυψέλη, Πετράλωνα και στην επαρχία. Στο διαμέρισμα στα Πετράλωνα συνελήφθησαν ο Μ.Τ., επίσης στέλεχος του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχε συλληφθεί στα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη το 2003, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής. Μαζί του συνελήφθη και η 36χρονη φίλη του, ενώ στον χώρο κατασχέθηκαν δύο πιστόλια.

Επιπλέον, από τα σπίτια των συλληφθέντων, που κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (υπολογιστές, tablets, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), που εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Αργά το απόγευμα της Πέμπτης «αλληλέγγυοι» των συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, περιμένοντας τη μεταγωγή τους στον εισαγγελέα.

Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να συμμετείχαν σε τρομοκρατικές ενέργειες που είχαν γίνει τα τελευταία επτά χρόνια στην Αττική και την ευθύνη είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, αλλά ερευνάται τυχόν συμμετοχή τους και σε εγκλήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου σε όλη την επικράτεια.

Η ΟΛΑ θεωρείται μετεξέλιξη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας του καταδικασμένου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα. Μάλιστα, σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις της, στην ισραηλινή πρεσβεία και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, υπήρχαν πληροφορίες για τη συμμετοχή μιας γυναίκας, που επιβεβαιώθηκε από το υλικό που κατέγραψαν κάμερες.

Η απαγωγή Μυλωνά και η σύνδεση του Γεωργιάδη με τον Παλαιοκώστα

Υστερα από δύο μήνες ερευνών εξιχνιάστηκε στις 20 Αυγούστου 2008 η απαγωγή του 49χρονου -τότε- προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά, ο οποίος έμεινε όμηρος στα χέρια των κακοποιών στο κρησφύγετο της Σουρωτής για δύο εβδομάδες και απελευθερώθηκε μετά την καταβολή λύτρων ύψους 10.800.000 ευρώ.
Με αιφνιδιαστική επιχείρηση, οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα της διώροφης μονοκατοικίας στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, πέταξαν βομβίδες κρότου λάμψης και καπνογόνα και συνέλαβαν τον Βασίλη Παλαιοκώστα, που φορούσε μόνο το εσώρουχο, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει. «Εντάξει, κερδίσατε» είπε στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες. Μαζί του συνελήφθη ο 30χρονος -τότε- αντιεξουσιαστής με έντονη δραστηριότητα Πολύκαρπος Γεωργιάδης, που είχε γνωριστεί με τον «Φαντομά» στις Φυλακές Κορυδαλλού ενώ ήταν προφυλακισμένος για εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη. Κατά την έρευνα στον χώρο κατασχέθηκαν ένα αντιαρματικό RΡG, πέντε αυτόματα καλάσνικοφ, πέντε πιστόλια, πέντε χειροβομβίδες, 3.700 σφαίρες, ποσότητες εκρηκτικών υλών, τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, στολές αστυνομικών, αλεξίσφαιρα γιλέκα και 500.000 ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2010 το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε βαριές ποινές στους απαγωγείς. Ωστόσο όλες μειώθηκαν σε δεύτερο βαθμό, τον Μάιο του 2012. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη και τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 10 μηνών, αναγνωρίζοντάς τους τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της έμπρακτης μεταμέλειας. Ο Ασημάκης Λαζαρίδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και 11 μηνών, ενώ ο Γιώργος Χαραλαμπίδης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και πέντε μηνών. Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στους γονείς και στην αδελφή του. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας δικάστηκε μόνο για πλημμεληματικές πράξεις, αφού είχε ήδη αποδράσει με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Τον Απρίλιο του 2019 καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 58 ετών -που συγχωνεύτηκαν στα 25 έτη- για την απαγωγή Μυλωνά και ένοπλες ληστείες σε δύο τράπεζες και μια χρηματαποστολή.

Το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2008 ο Γιώργος Μυλωνάς επέστρεφε με τη σύζυγό του Νέλλυ στο σπίτι τους στο Πανόραμα, όταν τρεις κουκουλοφόροι τον έριξαν στο πίσω κάθισμα της Mercedes του. Οι απαγωγείς ζητούσαν 30.000.000 ευρώ δίνοντας διορία μίας εβδομάδας. Μία ημέρα προτού λήξει η διορία συμφώνησαν στα 10.800.000 ευρώ έπειτα από διαπραγματεύσεις.

Στις 23 Ιουνίου παρέλαβαν τα χρήματα, έδωσαν στον Μυλωνά τα κλειδιά μιας κλεμμένης BMW και τον άφησαν ελεύθερο κοντά στα Γιαννιτσά.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα