Έλαμψε η Ακρόπολη στην τελετή φωταγώγησής της

Μεστός πολιτικών μηνυμάτων, με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα, ήταν ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τελετή φωταγώγησης της Ακρόπολης χθες το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε συνειδητή πολιτική την αλλαγή που δρομολογείται στο ζήτημα του φωτισμού της Ακρόπολης και σημείωσε πως η δημοκρατία και οι αρχές της κλασικής Αθήνας χρειάζονται περισσότερο φως στις μέρες μας, καθώς κάποιοι αμφισβητούν το πολίτευμα του μέτρου και την ικανότητά του να φέρει ισότητα και δίκαιη συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία. Συμπλήρωσε ότι τόσο η δημοκρατία όσο και οι αρχές απαιτούν και ανάδειξη εκείνων των πλευρών που θα οδηγήσουν στον αναστοχασμό των δημοκρατικών κανόνων, ακριβώς όπως συμβαίνει και τώρα με τον νέο τρόπο γνωριμίας μας με την Ακρόπολη.

«Ο προηγούμενος φωτισμός μετρούσε ήδη 15 έτη. Ο χρόνος τον έφθειρε. Η τεχνολογία των ξεπερνούσε» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος επίσης και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και στην προσβασιμότητα που πλέον αποκτούν. Με αφορμή δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν πριν από τρία χρόνια για μια νέα ευρωπαϊκή κυριαρχία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε καμία σκιά να θαμπώσει τις αξίες της σύγχρονης Ευρώπης, αλλά να τις αγκαλιάσουμε με ακόμη περισσότερο φως, που αιώνια θα εκπέμπει μέρα και νύχτα η Ακρόπολη.

Παρόντες στην τελετή, εκτός από τον πρωθυπουργό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα