Η γυναίκα που ποδοπάτησε τις μάσκες στην πλατεία Συντάγματος ξεσπαθώνει με επιστολή στη «δημοκρατία»

Η γυναίκα που έγινε viral, διασύρθηκε, συκοφαντήθηκε και «κακοποιήθηκε» από τους ανθρωποφάγους του διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης επειδή είχε αντίθετη γνώμη για τον τρόπο επιβολής της χρήσης της μάσκας απαντά σήμερα μέσω της «δημοκρατίας» σε όσα ειπώθηκαν εναντίον της.

Η κυρία Μάρθα, μια ελεύθερη, αγωνιζόμενη Ελληνίδα, όπως αυτοπροσδιορίζεται, είδε τη φωτογραφία της από παλαιότερη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος να γίνεται αντικείμενο χλεύης. Σήμερα υψώνει τη φωνή της με ένα κείμενο-φωτιά με τίτλο «Ελλάς Ελλήνων ιατρών, επιστροφή στον Μεσαίωνα» και εξηγεί τη στάση της. Αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι κατά της μάσκας, αλλά εναντίον της αυταρχικής επιβολής της, παρουσιάζει το δικό της σκεπτικό για όσα συμβαίνουν εσχάτως στη χώρα μας. Το κείμενό της προς τη «δημοκρατία» έχει ως εξής:

Δεν ανήκω στον κόσμο που αμφισβητεί ή θεωρεί ασήμαντο τον Covid-19. Θεωρώ ότι υπάρχει και είναι αρκετά σοβαρός – όχι βέβαια όσο μας τον παρουσιάζουν τα κανάλια που τείνουν να κατατάξουν κάθε θάνατο, ακόμα και τον πιο άσχετο, σε αυτή τη μορφή γρίπης.

Απέχει όμως πολύ να θεωρείς κάτι σημαντικό όσο το να δεχτείς να παραβιάζεται κάθε είδος ελευθερίας, να καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να ποδηγετείται κάθε δημοκρατική ελεύθερη έκφραση εξαιτίας μιας κάστας λοιμωξιολόγων. Μιας κάστας που δίνει πρόσχημα στην κυβέρνηση να καταστρατηγεί το Σύνταγμα σαν άλλος Γεώργιος Παπαδόπουλος, με αποφάσεις τύπου «Αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Με ποιο δικαίωμα, κύριοι, καταργήσατε τους ανθρώπους; Με ποιο δικαίωμα κλείνετε μαγαζιά, εμπορικές επιχειρήσεις, απαγορεύετε τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, οδηγείτε στην ανεργία χιλιάδες νέους εργαζομένους, καταδικάζετε στη φτώχεια, στην αργία και στην πείνα τόσο κόσμο; Με ποιο δικαίωμα καταργείτε την ανθρώπινη επαφή και τις κοινωνικές σχέσεις καταδικάζοντας τον κόσμο στην απομόνωση, στην κατάθλιψη, στην ψυχασθένεια και την άρρωστη μικροβιοφοβία; Χάρη της υγείας, θα μου πείτε, και της ασφάλειας.

Ωραία, με την ίδια νοσηρή λογική και η χούντα του 1967 χάρη της ασφάλειας εναντίον του κομμουνιστικού κινδύνου έβαλε τη χώρα στον γύψο για εφτά χρόνια. Ο Μπους ο νεότερος, χάρη της ασφάλειας και του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας, βομβάρδισε το Ιράκ, ακύρωσε διατάξεις του Συντάγματος, φίμωσε κάθε αντίθετη γνώμη. Και ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, χάρη της ασφάλειας του τραπεζικού συστήματος, μας έβαλε στα Μνημόνια, κατάργησε σαν άλλος γκαουλάιτερ το Σύνταγμα, οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία και ένα σωρό νέους είτε στην ανεργία είτε στην ξενιτιά.

Αν η ασφάλεια δίνει το δικαίωμα σε κάθε γκεμπελίσκο να μας στερεί την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συγγνώμη αλλά προτιμώ χίλιες φορές την ελευθερία από μια τέτοιου είδους ασφάλεια. Ο ίδιος ο Βενιαμίν Φραγκλίνος τόνισε ότι λαοί που χαρίζουν την ελευθερία για χάρη της ασφάλειας είναι καταδικασμένοι να χάσουν και την ελευθερία και την ασφάλειά τους.

Με την ίδια λογική της ασφάλειας και της αποτροπής οποιουδήποτε κινδύνου από τη ζωή μας μπορούμε να οδηγηθούμε και σε άλλες σχιζοφρενικές λύσεις, παρόμοιες με τις σημερινές τού να φοράμε μάσκες και να μην κυκλοφορούν οι πολίτες μετά τις 12 το βράδυ.

Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να καταργήσουμε τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες γιατί χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Θα μπορούσαμε να καταργήσουμε τις τσιμεντένιες οικίες μας γιατί ζούμε σε μια πολύ σεισμογενή χώρα και μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούμε στο επίκεντρο ενός σεισμού. Θα μπορούσαμε, επίσης, να καταργήσουμε τη χρήση αλκοόλ γιατί ένα ποσοστό ατόμων γίνονται αλκοολικοί και ένα άλλο προκαλεί ατυχήματα λόγω μέθης. Και το «θα» του παραλογισμού και της τρέλας μπορεί να οδηγήσει μέχρι εκεί που δεν φαντάζεστε.

Αγαπητοί φίλοι, δεν μπορεί μια ομάδα επιστημόνων, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γιατροί, να παίζει τέτοιους απολυταρχικούς και αυταρχικούς ρόλους στη ζωή μας. Οι γιατροί υπάρχουν για να φροντίζουν τους ασθενείς, να τους θεραπεύουν και να αναλίσκονται στην έρευνα για να ανακαλύψουν νέες μορφές θεραπείας και πρόληψης. Δουλειά τους δεν είναι να επεμβαίνουν στις ελευθερίες μας, να εμποδίζουν την ελεύθερη άσκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, να δίνουν πρόσχημα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να καταπατάει το Σύνταγμα. Οι γιατροί δεν είναι σπουδαιότεροι από τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως δεν ήταν και κάποιοι στρατιωτικοί που μας επιβλήθηκαν με το «έτσι θέλω» την περίοδο της χούντας. Είναι επιστήμονες και όχι σύγχρονη Ιερά Εξέταση που κυνηγάει, αντί για μάγισσες, ανθρώπους που θέλουν να αναπνεύσουν ελεύθερα χωρίς φίμωτρα, ανθρώπους που θέλουν να διασκεδάσουν, να αγκαλιάσουν και να φιλήσουν τον συνάνθρωπό τους, να κάνουν έρωτα με τον σύντροφό τους.

Άκουσα σύγχρονους Γκέμπελς-λοιμωξιολόγους να θέλουν να επιβάλουν σαν τους χειρότερους ναζί πράγματα απίστευτης νοσηρότητας, ψυχασθένειας και βαρβαρότητας. Μας διατάζουν να μην αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας μετά το σχολείο, να κάνουμε έρωτα με μάσκες, να απομακρύνουμε σαν μιάσματα μακριά μας κάθε άρρωστο συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια. Οι απάνθρωπες και διεστραμμένες απόψεις τους έχουν οδηγήσει σε απίστευτη μεσαιωνική βαρβαρότητα την κοινωνία μας: Ανθρωποι πέταξαν από τα ΚΤΕΛ, στη μέση του πουθενά, επιβάτη με τον φόβο ότι ήταν φορέας του Covid-19. Στα αστικά λεωφορεία, πάλι, ψυχοπαθείς επιβάτες ασκούν λεκτική και σωματική βία σε ανθρώπους που αρνούνται να φορέσουν τα σύγχρονα φίμωτρα γιατί θέλουν να αναπνεύσουν ελεύθερα. Οι ρουφιάνοι ζουν και βασιλεύουν, θυμίζοντας μαύρες εποχές των Γερμανοτσολιάδων της Κατοχής. Και το πιο πρόσφατο: Ο ιατρικός σύλλογος μήνυσε διαπρεπή Ελληνα καρδιολόγο επειδή έκανε το «έγκλημα» να εκφράσει την αντίθεσή του στα κυβερνητικά μέτρα σε τηλεοπτικό κανάλι.

Και επαναλαμβάνω: Αυτόν τον ρόλο φιλοδοξείτε να παίξετε εσείς η πλειονότητα των Ελλήνων γιατρών; Θέλετε να παίξετε τον ρόλο σύγχρονων δικτατόρων, να μας επιβληθείτε με τον τρόμο και τη βία; Τότε καλά το λέω ότι από επιστήμονες μετατραπήκατε στον φοβερό και τρομερό Τομάς ντε Τορκεμάδα, τον Ισπανό ιεροεξεταστή που στο όνομα του τότε δικαίου έκαψε εκατοντάδες αντιφρονούντες στην πυρά. Και εκείνος έλεγε ότι ήθελε να σώσει την ψυχή τους από την αμαρτία αφανίζοντάς τους, όπως εσείς θέλετε να σώσετε το σώμα μας από την αρρώστια καταδικάζοντάς μας στην κοινωνική απομόνωση και τη σκλαβιά. Ο επιστήμονας δεν είναι απαραιτήτως υπηρέτης του ηθικού και του δίκαιου: γιατρός ήταν και ο Μένγκελε που έκανε πειράματα στείρωσης στους Εβραίους, γιατρούς χρηματοδοτεί και ο σύγχρονος «φιλάνθρωπος» Μπιλ Γκέιτς που παλιότερα εμβόλιά του έφεραν στείρωση και πολιομυελίτιδα σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού στην Αφρική και την Ασία. Γιατροί είναι και τα σύγχρονα κοράκια που παίρνουν φακελάκια και οι αρνητές του όρκου του Ιπποκράτη που παίρνουν μίζες από τις φαρμακευτικές εταιρίες προκειμένου να γράφουν άχρηστα φάρμακα σε ασθενείς. Βέβαια, από την άλλη, γιατρός ήταν και ο εξαίρετος πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας που θεράπευε αμισθί τους φτωχούς ασθενείς του, γιατρός ήταν και ο σύγχρονος Αγιος Λουκάς της Κριμαίας που θεράπευε με απέραντη καλοσύνη ακόμη και αυτούς που τον μισούσαν. Το να υπηρετεί κανείς την αρετή δεν είναι μόνο θέμα επιστημονικής κατάρτισης αλλά και χαρακτήρα.

Αγαπητοί επιστήμονες, όσοι υπηρετείτε το «καλό καγαθό» γυρίστε στο έργο σας και στερήστε την αντιδημοκρατική και αυταρχική κυβέρνηση από τα υγειονομικά της προσχήματα για να μας καταπιέζει, να καταργεί με το «έτσι θέλω» επαγγελματικές δραστηριότητες, να σπρώχνει τον κόσμο στην ανέχεια, στην ανεργία, στη στέρηση. Απαιτήστε αυτά που δικαιούστε: διορισμούς γιατρών και νοσοκόμων στα δημόσια νοσοκομεία, που τα έχουν ρημάξει και διαλύσει από την εποχή των πρώτων Μνημονίων, αύξηση των ΜΕΘ, μεγαλύτερο σεβασμό και καλύτερη περιποίηση στον νοσούντα.
Είμαι η κυρία που ποδοπάτησε τις μάσκες στην πλατεία Συντάγματος. Δεν έχω τίποτα με τις μάσκες. Είναι πολύ χρήσιμες για τους κρυωμένους, για τους νοσούντες στα νοσοκομεία μας, για τους χειρουργούς γιατρούς. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να χρησιμοποιούνται σαν φίμωτρα παιδιών από την τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών και υγιών ενηλίκων και μέσα ισοπέδωσης των ανθρώπων και των ελευθεριών τους η απόσταση είναι τεράστια. Και εσείς, αγαπητοί μου γιατροί, οφείλετε να προστατεύσετε τη δεδομένη στιγμή όχι μόνο τη σωματική μας υγεία, αλλά και την ψυχική και την πνευματική. Διαφωτίστε μας για τον σύγχρονο ιό της γρίπης με συνέπεια και υπευθυνότητα. Και υπευθυνότητα δεν είναι να ζούμε σε αποστειρωμένα υγειονομικά περιβάλλοντα, γιατί ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, αποκτά αντισώματα μέσα από την επαφή του με τα μικρόβια. Μπορείτε να προασπίσετε κι εσείς και να θωρακίσετε μαζί με την υγεία μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και να μην επιτρέψετε την παραβίασή τους με σαθρά υγειονομικά προσχήματα. Μπορείτε επίσης μαζί με τους άλλους επιστημονικούς κλάδους να οδηγήσετε τον άνθρωπο στην πρόοδο και την ανάπτυξη, μακριά από την ισοπέδωση κάθε αξίας που βιώνουμε και την απειλή ενός καινούργιου Μεσαίωνα.
Φιλικά,

Μια ελεύθερη, αγωνιζόμενη Ελληνίδα, η Μάρθα

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα