Στο «κόκκινο» και πάλι η Αττική, με 219 κρούσματα

Στους 426 έφτασαν χθες οι θετικοί στον κορονοϊό σε όλη τη χώρα. Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων, που είναι πλέον 91

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν για μία ακόμα ημέρα χθες τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι νέες θετικές περιπτώσεις του ιού έφτασαν τις 426, με την Αττική να βρίσκεται πάλι στο «κόκκινο», καθώς στο Λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν τα μισά περιστατικά, και συγκεκριμένα 219, από τα οποία 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και οκτώ με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, 17 κρούσματα προέκυψαν από τους ελέγχους στις πύλες εισόδου και δύο εισαγόμενα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Σημαντική αύξηση των νέων περιπτώσεων του ιού παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν 33 κρούσματα, και στα Ιωάννινα που μέτρησαν άλλα 20. Σε υψηλά επίπεδα κινείται και η Πέλλα με 18 κρούσματα, ενώ από 10 περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην Εύβοια και στο Κιλκίς, εννέα στην Αχαΐα, οκτώ στην Κορινθία, επτά στη Λάρισα, έξι στη Βοιωτία, πέντε στην Καστοριά, από τέσσερα στη Μαγνησία και στα Τρίκαλα. Τέλος, 21 «ορφανά» κρούσματα ερευνώνται από τις υγειονομικές Αρχές.

Παράλληλα, άλλα έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον φονικό ιό. Συνολικά, οι θάνατοι έχουν εκτοξευτεί στους 430! Από τους θανόντες, 160 ήταν γυναίκες, η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η συνεχής άνοδος του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι οποίοι πλέον έχουν φτάσει τους 91, με μέση ηλικία τα 68 έτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 25 είναι γυναίκες και το 90,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 21.381, εκ των οποίων το 55,8% είναι άνδρες. Από αυτά, 3.170 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.727 με ήδη γνωστό κρούσμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα