Ηχηρό «όχι» με αυτοσχέδιες παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Οι Έλληνες δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τίμησαν τον αγώνα του 1940

Με υψηλό πατριωτικό φρόνημα και πηγαίνοντας κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα που επιχειρεί να καταργήσει τις παρελάσεις με πρόσχημα την πανδημία, πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποίησαν χθες εορταστικές εκδηλώσεις, τιμώντας τον αγώνα των προγόνων μας.

Πέριξ της πλατείας Συντάγματος παρέλασαν περίπου 150 άτομα κρατώντας στα χέρια τους τη γαλανόλευκη, ενώ παράλληλα εξέφρασαν και την έντονη αντίθεσή τους στη φετινή απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας για διαλύσουν τη συγκέντρωση και προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ επέβαλαν και πρόστιμα σε όσους δεν φορούσαν μάσκα. Οι πιο προνοητικοί, πάντως, επέλεξαν να παρελάσουν με το… αυτοκίνητό τους, φορώντας τη μάσκα τους και κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Ανάλογες εικόνες εκτυλίχθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου βγήκαν στον δρόμο δεκάδες άτομα εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την απαγόρευση εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο.

Οι Αρχές προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παράλληλα, μια ομάδα μοτοσικλετιστών επιχείρησε να κάνει… μηχανοκίνητη παρέλαση, ωστόσο μετά την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων δεν τους επιτράπηκε να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους.

Παρόμοιες σκηνές συνέβησαν και στην Πτολεμαΐδα, όπου συγκεντρώθηκε μια ομάδα ατόμων με την ονομασία «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» και έκανε πορεία με αυτοκίνητα και μηχανάκια, κρατώντας σημαίες ανά χείρας και φωνάζοντας συνθήματα.

«Άρωμα» μιας άλλης εποχής, προ πανδημίας, είχε και η Πάτρα, όπου πολίτες έκαναν παρέλαση στη συμβολή των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέου. Ωστόσο η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς, εκτός από τους αστυνομικούς, τους καταδίωξε και μια ομάδα… αντιεξουσιαστών, ευτυχώς χωρίς να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια. Μπροστάρης στην παρέλαση ήταν ένας ιερέας, ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των οργάνων της τάξης.

«Ήρθαμε να τιμήσουμε τους ήρωες του αλβανικού μετώπου. Οι κουκουλοφόροι με καλυμμένα τα στοιχεία τους μας έκλεισαν τον δρόμο και δεν μπορούσαμε να περάσουμε. Αλλά εμείς βρήκαμε τρόπο να παρελάσουμε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με επισημότητα και λαμπρότητα γιόρτασαν τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και οι κάτοικοι της Αίγινας. Πλημμυρισμένοι από αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας οι Αιγινίτες ξεχύθηκαν χωρίς φόβο στους δρόμους γύρω από το λιμάνι και απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες προγόνους μας που πολέμησαν και πέθαναν για την ελευθερία μας. Οι μαθητές παρέλασαν κανονικά με τη συνοδεία της μπάντας του νησιού, δασκάλων και ιερέων. Μάλιστα, οι εκδηλώσεις στο νησί του Αργοσαρωνικού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως επέμβαση της Αστυνομίας, όπως συνέβη στις άλλες περιοχές της χώρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα