Έφεση στις ποινές στους χρυσαυγίτες!

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας ζητά να βρεθούν ξανά αντιμέτωποι με την ποινή της 15ετούς κάθειρξης οι ηγέτες της οργάνωσης

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι με τη μέγιστη ποινή της δεκαπενταετούς κάθειρξης, όταν εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη Στέλιος Κωσταρέλλος άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο σκέλος των ποινών που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες ως διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς και σε εκείνους που καταδικάστηκαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουσίντ Εμπάρακ στο Πέραμα, κρίνοντας ότι οι δικαστές έπρεπε να έχουν επιβάλει βαρύτερες ποινές.

Στην έφεση ο δικαστικός λειτουργός κινείται διαμετρικά αντίθετα από τη συνάδελφό του Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία καθόταν ακριβώς μπροστά του επί πεντέμισι χρόνια έχοντας τον πρώτο λόγο της εισαγγελικής έδρας στη δίκη. Ενώ η εισαγγελέας δεν «είδε» καν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, ο αναπληρωτής της όχι μόνο την «είδε», αλλά είναι καταπέλτης ως προς τη δομή, τις εντολές και τους «εκτελεστές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έφεσή του ο Στέλιος Κωσταρέλλος αναφέρει ότι οι καταδικασθέντες διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης ασκούσαν πλήρη κυριαρχία σε όλα τα εγκληματικά γεγονότα, αφού είχαν συγκροτήσει έναν πλήρη, αυτοματοποιημένο μηχανισμό, με δομή και ιεραρχία, ώστε οι επιδιώξεις της ηγεσίας να διαβιβάζονται και να εκτελούνται αμέσως από κατώτερα όργανα.

Σκληρή είναι η θέση του εισαγγελέα και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι το δικαστήριο δεν στάθμισε ορθά τον βαθμό εγκληματικής διάθεσης των δραστών, αφού τα αίτια που τους ώθησαν στην εκτέλεση του εγκλήματος ήταν ταπεινά, ήταν υποταγμένοι απόλυτα στη βούληση των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης, προέβησαν στην πράξη χωρίς την παραμικρή αφορμή και ο σκοπός τους ήταν ανθρωποκτόνος στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης. Αντιθέτως, ο εισαγγελέας δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για αυστηρότερες ποινές στους συνεργούς της ανθρωποκτονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα, όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους δράστες της επίθεσης κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα