Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Έμποροι: Κινδυνεύουμε από τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων

Προτείνουν στην κυβέρνηση δέσμη μέτρων για την ανάσχεση των επιπτώσεων στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στην Πολιτεία ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με την κατάσταση που βιώνει το εμπόριο, ζητώντας παράλληλα μια σειρά μέτρων ώστε να μην οδηγηθούν αρκετά καταστήματα σε λουκέτο και χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να κατατεθεί μια τεκμηριωμένη πρόταση, ικανή να διαφυλάξει το σύνολο της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας.

«Ζητάμε την τροποποίηση της εξαγγελθείσας επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, που έως σήμερα δεν έχει αποδώσει, σε επιδότηση 100.000 υφιστάμενων θέσεων. Έτσι θα επιδοτηθεί πραγματικά η εργασία και θα προλάβει ανεπιθύμητα λουκέτα και απολύσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του συλλόγου.

Επιπλέον, ζητούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων των επιχειρήσεων που έκλεισαν υποχρεωτικά ύστερα από κρατική εντολή, καθώς και μειωμένο ενοίκιο κατά 40% για όλες τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις για τους επόμενους έξι μήνες.

Επιπλέον, οι έμποροι ζητούν έκτακτη έντοκη ρύθμιση 48 δόσεων για όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις, που θα λειτουργήσει ως έμμεση χρηματοδότηση και πρόληψη από τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και διατήρηση της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, με ισχυροποίηση της βαρύτητας του κριτηρίου της πτώσης τζίρου.

Τέλος, αποφασίστηκε να σχεδιαστεί μια επικοινωνιακή ενέργεια που θα προβάλ λει την απόλυτη υγειονομική ασφάλεια που παρέχει αποδεδειγμένα το σύνολο του ελληνικού εμπορίου, όπως και την αλληλένδετη σχέση μεταξύ όλων των κλάδων της οικονομίας, που καθιστά απαραίτητη την αναλογική στήριξη όλων. Συγκεκριμένα, εκτός του εμπορίου, αναφέρονται οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

«Το προτεινόμενο μείγμα μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη τους διαθέσιμους πόρους και τις έως σήμερα ληφθείσες σωστές αποφάσεις της κυβέρνησης, εάν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα και έγκαιρα, μπορεί να αποτελέσει ένα σωσίβιο διάσωσης χιλιάδων νοικοκύρηδων που η υγειονομική κρίση έχει εξουθενώσει.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, κινδυνεύουμε από τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων» επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ