Φόβοι για χιλιάδες λουκέτα, «πάγωμα» υποχρεώσεων για 12μήνες ζητά το ΕΒΕΠ

Ανεπαρκή κρίνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών οι φορείς αγοράς, εκφράζοντας φόβους για χιλιάδες λουκέτα. Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει πως αναστολές καταβολής ΦΠΑ, αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αναστολή πληρωμής των δόσεων για δάνεια δεν αποτελούν μέτρα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σοβαρότατες συνέπειες της κατάρρευσης της εσωτερικής ζήτησης και του περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας.

«Με το νέο lockdown δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για άμεσο κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, εάν δεν ληφθούν εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα στήριξής τους» αναφέρει η συνομοσπονδία.

«Ο εφιάλτης συνεχίζεται. Η ανακοίνωση ενός δεύτερου lockdown προκαλεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και αγωνία στο σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, τονίζοντας ότι απαιτούνται λύσεις για τις επιταγές αλλά και τα ενοίκια, που ακόμη και η καταβολή του 60% αποτελεί δυσθεώρητο βάρος για μια κλειστή επιχείρηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης καλεί την κυβέρνηση να δημιουργήσει μια «12μηνη παρένθεση» για την κοινωνία και την οικονομία που «θα παγώνει κάθε υποχρέωση» από την άνοιξη του 2020 μέχρι αυτήν του 2021.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης για την αποτροπή δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων ζητά η ΕΣΕΕ. Μεταφέρει το καθολικό αίτημα του εμπορικού κόσμου να μην επιτραπεί στη διάρκεια του lockdown στα σουπερμάρκετ και στις υπεραγορές τροφίμων να πωλούν, εκτός από τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη πρώτης ανάγκης, τα αναρίθμητα διαρκή προϊόντα που διαθέτουν, όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού και άλλα, σε μια περίοδο που τα εξειδικευμένα εμπορικά καταστήματα θα είναι υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή.
Β. Παπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα