Πανωλεθρία Νίκη Κεραμέως στις κάλπες! Τεράστια αποδοκιμασία από τους εκπαιδευτικούς

Λιγότερο από το 7% ψήφισε για υπηρεσιακά συμβούλια

Θεαματικό προσωπικό ναυάγιο, που μεταφράζεται όμως και σε βαρύ πολιτικό κόστος για την ίδια την κυβέρνηση, υπέστη το περασμένο Σάββατο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στις κάλπες για την εκλογή νέων υπηρεσιακών συμβουλίων, που επέμενε πεισματικά να διεξαχθούν, χωρίς στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, μολονότι υπήρχε η λογική πρόταση να παραταθεί η θητεία τους μέχρι να επιτρέψει η καραντίνα αδιάβλητες δημοκρατικές διαδικασίες, προσήλθε κάτι λιγότερο από το 7% των εκπαιδευτικών!

Πρόκειται για ανεπανάληπτο προσωπικό ράπισμα και άγριο τσαλάκωμα της υπεροψίας της υπουργού, η οποία αρνιόταν… αυτοκρατορικά να λάβει υπ’ όψιν τις προειδοποιήσεις που εστάλησαν εγκαίρως και από πολλές πλευρές το προηγούμενο διάστημα. Ηταν μάλιστα, όπως συμφωνούν στην εκπαιδευτική κοινότητα, φυσικό επακόλουθο μιας ακατανόητης ακαμψίας εξαιτίας της οποίας όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, ακόμα και η ΔΑΚΕ η οποία πρόσκειται στη Ν.Δ., απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους!

Υπό αυτές τις συνθήκες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η προσωπική πανωλεθρία της Νίκης Κεραμέως, αλλά και της πολιτικής που αντιπροσωπεύει με σκαιό τρόπο μόνο μοιραία δεν ήταν. Και, δυστυχώς για την κυβέρνηση, δεν ήταν η μοναδική, δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί η έμπρακτη κατάργηση της εντολής της για τοποθέτηση καμερών στις τάξεις και η καθολική άρνηση των εκπαιδευτικών να καταδίδουν όσους μαθητές μετείχαν στις πρόσφατες καταλήψεις, διεκδικώντας καλύτερες υγειονομικές συνθήκες στις σχολικές αίθουσες.

Η ίδια η υπουργός ανέδειξε την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε μείζον πολιτικό ζήτημα, δίνοντας στο όλο θέμα χαρακτήρα μετωπικής αναμέτρησης με τους εκπαιδευτικούς.

Πληρώνει τώρα το κόστος της αλαζονείας της, καθόσον η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου της εκπαίδευσης της γύρισε περιφρονητικά την πλάτη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», προηγήθηκε τεράστια κινητοποίηση του κυβερνητικού μηχανισμού προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων. Το αποτέλεσμα μιας απόρριψης τόσο μεγάλης έκτασης δεν περιορίζεται φυσικά στο πρόσωπο της υπουργού, η οποία, δείχνοντας ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, πανηγυρίζει… Στέλνει ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας συνολικά των κυβερνητικών πειραματισμών στην Παιδεία, κάτι που μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά πλέον το Μαξίμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα