Ημέρες προ του lockdown θύμιζαν οι δρόμοι της Αθήνας

Αυξημένη κίνηση κατά 35% σε σχέση με την πρώτη καραντίνα κατέγραψε η Περιφέρεια Αττικής

Πρεμιέρα έκανε χθες ο δεύτερος γύρος του lockdown, καθώς ήταν η πρώτη εργάσιμη ημέρα που οι πολίτες κλήθηκαν να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα και τη νέα καθημερινότητα. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, στους δρόμους των περισσότερων περιοχών της χώρας η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, δίνοντας την αίσθηση… κανονικότητας και όχι καραντίνας!

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Αττικής ήταν αυξημένη σε ποσοστό 35% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής! Ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρήθηκε στην άνοδο των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και στην Κηφισίας.

Την ίδια εκτίμηση έκανε και ένας εργαζόμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας στην οδό Σταδίου μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και σταματούσαν τα διερχόμενα τρόλεϊ και λεωφορεία για να διενεργήσουν ελέγχους στους επιβάτες και να διασφαλίσουν πως όσοι μετακινούνταν έφεραν το απαραίτητο έγγραφο.

«Βλέπουμε να υπάρχει περισσότερη κίνηση από την προηγούμενη καραντίνα, αλλά ο κόσμος είναι και πιο προσεκτικός. Και σήμερα, αλλά και το Σαββατοκύριακο ναι μεν ήταν πιο αραιή η κίνηση, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ήταν πιο αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο lockdown» εξήγησε.

Αυξημένα είναι και τα delivery συγκριτικά με την προηγούμενη καραντίνα, όπως είπε εργαζόμενη σε κατάστημα καφέ στην περιοχή του Παγκρατίου.

«Το Σαββατοκύριακο είχαμε πολλή δουλειά με το delivery. Παρ’ όλα αυτά και το take away ήταν αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο lockdown» εξήγησε. Αλλά και οι οδηγοί ταξί ισχυρίζονται ότι η κίνηση χθες ήταν μειωμένη, αλλά περισσότερη σε σχέση με το προηγούμενο lockdown.

«Το Σαββατοκύριακο, η κίνηση θύμιζε μέρες καραντίνας. Σήμερα (σ.σ.: χθες), που είναι καθημερινή, η κίνηση είναι περισσότερη» σχολιάζει ταξιτζής που κινείται στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη και οφείλεται στη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία, ενώ μεγάλος αριθμός εργαζομένων έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς με σκοπό να περιοριστεί ο συνωστισμός που είχε δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό και είχε γίνει αιτία προβληματισμού για τους επιστήμονες.

Μάλιστα, με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, επαναρρυθμίζονται οι φωτεινοί σηματοδότες σε συνθήκες μειωμένης κυκλοφορίας και, μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων, γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις που αφορούν την ασφαλή οδήγηση. Σκοπός αυτής της παρέμβασης, όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, είναι η προστασία των πολιτών από την πανδημία, αλλά και η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνησή τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα