Μας δουλεύουν η Κεραμέως και ο Πέτσας για το «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία της χώρας

Αλαλούμ φαίνεται πως επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα του λουκέτου στα δημοτικά σχολεία, στο πλαίσιο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να αποκάλυψε στο Mega το βράδυ της Τετάρτης πως το κλείσιμο των δημοτικών βρίσκεται στο τραπέζι, ωστόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε άλλα για το συγκεκριμένο θέμα. «Οι ειδικοί δεν έχουν συστήσει ακόμα το κλείσιμο των δημοτικών» ανέφερε χθες η υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν υπάρχει τάση διασποράς του κορονοϊού εντός των σχολείων. Ωστόσο, στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι το υπουργείο θα κινηθεί σε δύο επίπεδα, τα οποία, είναι έτοιμα, όπως ισχυρίστηκε. Το πρώτο είναι η εκπαιδευτική τηλεόραση, για τη λειτουργία της οποίας, όπως αποκάλυψε, έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός από καθηγητές οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά, και το δεύτερο είναι η τηλεκπαίδευση.

Πάντως, σε ερώτηση σχετικά με το φιάσκο στην τηλεκπαίδευση τη Δευτέρα και την Τρίτη, και τα σχόλια της αντιπολίτευσης για μη ύπαρξη εναλλακτικού πλάνου η υπουργός δεν απάντησε ευθέως. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια κατά τη διάρκεια του lockdown την άνοιξη και ότι «δεν υπάρχει καλύτερο crash test». Μάλιστα, προσκάλεσε μέσω της τηλεόρασης τον εκπρόσωπο κάθε κόμματος να δει τη σύμβαση με την εταιρία Cisco που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης.

Τέλος, η Νίκη Κεραμέως δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πλέον μαθητές και εκπαιδευτικοί σε γυμνάσια και λύκεια μπορούν να μπουν κανονικά στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης, επισήμανε ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον! «Αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε. Μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα, με τη δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3.200.000 μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9.000.000 λεπτά μαθημάτων» ήταν η δικαιολογία που προέβαλε η υπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα