Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λαγκαδά νικημένος από τον κορονοϊό

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών στο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με την καρδιά και τους πνεύμονες

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών άφησε ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, που είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του πρώτου ιεράρχη που φεύγει νικημένος από τον ιό ήταν από καιρό ιδιαίτερα επιβαρυμένη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με την καρδιά και τους πνεύμονες.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές ο μακαριστός είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα πριν από λίγες ημέρες, χωρίς ωστόσο να μεριμνήσει έγκαιρα για τη διακομιδή του σε κάποιο νοσοκομείο, γεγονός που ίσως επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση της υγείας του. Παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών να τον κρατήσουν στη ζωή, η κατάσταση του ιεράρχη επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

«Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κορονοϊό. Ο μακαριστός μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 σε κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Ο μητροπολίτης είχε συμμετάσχει στη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, όπως και αρκετοί ιεράρχες, ανάμεσά τους και ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Στο μεταξύ, στους κόλπους της Εκκλησίας εγείρει ανησυχίες και η συμμετοχή του μακαριστού ιεράρχη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, καθώς ο εκλιπών -μη γνωρίζοντας ότι νοσεί από Covid-19- ήρθε σε επαφή και με άλλους μητροπολίτες.

Τη θλίψη του για τον χαμό του μητροπολίτη εξέφρασε και ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου, τονίζοντας πως έχασε «έναν φίλο», έναν ιεράρχη με τον οποίο είχε εξαιρετική συνεργασία.

«Υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή του η Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης αποτέλεσε φωτεινό σημείο αναφοράς, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στην πρόοδο και ευημερία της. Θα τον θυμόμαστε με αισθήματα αγάπης, σεβασμού και βαθιάς εκτίμησης».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος, δήμαρχος Χαλκηδόνος, απ’ όπου καταγόταν ο μακαριστός μητροπολίτης, ανέφερε πως είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης για τον τόπο, επισημαίνοντας πως ο θανών αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα πεφωτισμένου και σεμνού ιεράρχη, με σημαντική προσφορά στον συνάνθρωπο.

«Ο μακαριστός ιεράρχης υπήρξε άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας και υπηρέτησε με αφοσίωση την τοπική Εκκλησία, αφήνοντας σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας και θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Αιωνία του η μνήμη» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα