Η κυβέρνηση δεν μερίμνησε να είναι δωρεάν τα e-μαθήματα!

Έπρεπε να περάσουν τόσες μέρες που λειτουργεί -όπως λειτουργεί- η τηλεκπαίδευση στα σχολεία για να προχωρήσει η κυβέρνηση στο αυτονόητο, να έρθει σε συμφωνία με τις εταιρίες τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών που συνδέονται με την ειδική πλατφόρμα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη από το ΜέΡΑ 25 στη Βουλή, είπε ότι έχει «κλειδώσει» η συμφωνία με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών που συνδέονται με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Δεν διευκρίνισε πάντως από πότε ακριβώς θα ισχύσει η συμφωνία, αν δηλαδή από χθες που το ανακοίνωσε ή από την αρχή της τηλεκπαίδευσης. Αν δηλαδή οι οικογένειες των παιδιών του γυμνασίου και του λυκείου που λειτουργούν με το νέο σύστημα εδώ και δύο εβδομάδες πλήρωναν ή όχι γι’ αυτή την περίοδο.

«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μετά από αίτημα του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουμε αιτηθεί, και οι πάροχοι VODAFON, COSMOTE, WIND, FORTHNET ενέκριναν, να είναι μηδενικού κόστους και η σύνδεση με το τηλέφωνο με την πλατφόρμα. Αυτό επιπλέον της άλλης εξασφάλισης ότι όταν κανείς συνδέεται ακόμα και από κινητό μέσα από χρήση δεδομένων στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση και εκεί είναι μηδενική η χρέωση» τόνισε η κυρία Κεραμέως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα