Ντροπή! Αρνούνται οι κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης να δεχτούν ασθενείς με covid

Επίταξη αποφάσισε το υπουργείο Υγείας

Σε επίταξη 200 ιδιωτικών κλινών Covid στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσει σήμερα το υπουργείο Υγείας, μετά την άρνηση των ιδιοκτητών τους να τις παραχωρήσουν για να συνεπικουρήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που έχει λυγίσει κάτω από τις δραματικές νοσηλείες του κορονοϊού στη βόρεια Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή η στάση των εκπροσώπων ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης ήταν αρνητική στο τελεσίγραφο που έλαβαν από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαθέσουν 200 κλίνες, στάση που γεννά ερωτηματικά, τη στιγμή που βρισκόμαστε στην έξαρση της πανδημίας. Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας, που είχε ενημερώσει μάλιστα για το τελεσίγραφο πριν από έναν μήνα, αναφερόταν ότι έπρεπε να δοθεί η απάντηση μέχρι χθες στις 9 το βράδυ, διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξη.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, διά του προέδρου τους Γρηγόρη Σαραφιανού, ανακοίνωσαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει (!) και προσπάθησαν να δικαιολογηθούν: «Από το Υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες, αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με Covid-19 με αυτούς χωρίς Covid-19. Δεν έχουμε άλλωστε την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.

Ο ίδιος εξήγησε πως είχε ενημερώσει το υπουργείο σχετικά με την απόφαση των συναδέλφων του. Οπως αναφέρει, η ανταπάντηση των μελών της Ένωσης ήταν να μεταφερθούν στις ιδιωτικές κλινικές οι ασθενείς χωρίς κορονοϊό, ακόμη και από τα νοσοκομεία των όμορων νομών. Φυσικά, εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιδιωτικές κλινικές «χρεώνουν» κανονικά τη νοσηλεία και σε τέτοιες περιπτώσεις «πολέμου», όπως αυτή που ζει η Ελλάδα, δεν χωράνε ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά μόνο το συμφέρον της πατρίδας και των Ελλήνων, που προσπαθούν να σωθούν από τον φονικό ιό.

Έτσι, από χθες το βράδυ οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας τρέχουν ώστε σήμερα να προχωρήσουν όλες οι νόμιμες ενέργειες και να γίνει επίταξη των κλινών. Να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών έχει 100 μέλη πανελλαδικά, ενώ οι ενεργές κλινικές στη Θεσσαλονίκη είναι 10 σε όλη την πόλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα