Μέγα μυστήριο! Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Ιερώνυμος;

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα, την ώρα που τα τεστ του μακαριοτάτου ήταν αρνητικά, ενώ βρισκόταν και σε οικειοθελή καραντίνα

Δύσκολες ώρες περνά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες το πρωί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός με συμπτώματα κορονοϊού. Η είδηση προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κόλπους της Εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής, αλλά και τις δηλώσεις των ανθρώπων που είναι κοντά του, ο Μακαριότατος είχε διαγνωστεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες είχε υποβληθεί μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό το περασμένο Σάββατο. Η ανακοίνωση αυτή, όμως, προκάλεσε πολλά ερωτήματα, τα οποία βέβαια παραμένουν αναπάντητα.

Οι ίδιοι άνθρωποι πριν από μέρες -σχεδόν σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης- «έσκιζαν τα ιμάτιά τους» δηλώνοντας με έντονο ύφος πως ο Αρχιεπίσκοπος είναι καλά στην υγεία του και όλα τα τεστ είναι αρνητικά, άρα δεν κόλλησε από τις εργασίες της Συνόδου, ενώ παράλληλα έκαναν γνωστό ότι παραμένει σε οικειοθελή καραντίνα. Αυτό λοιπόν που αναρωτιούνται όλοι είναι πώς συνέβη ο Αρχιεπίσκοπος από υγιής και αποκλεισμένος να βρεθεί θετικός στον νέο ιό.

Ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα του προγραμματισμένου τεστ που έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο μακαριότατος αποφάσισε να παραμείνει στο σπίτι του, αφού δεν είχε ύποπτα συμπτώματα. Ωστόσο αργά το απόγευμα της Τετάρτης άρχισε να εμφανίζει πυρετό που έφτασε το 37,7, με αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί να προτείνουν την εισαγωγή του στην εξειδικευμένη μονάδα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός καθαρά για προληπτικούς λόγους και για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επικοινώνησε και με τον λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος του εξήγησε ότι λόγω της ηλικίας του και των υποκείμενων νοσημάτων θα έπρεπε να νοσηλευτεί.

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, γι’ αυτό τον λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση» δήλωσε η διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Αναστασία Κοτανίδου, η οποία έχει αναλάβει τον Αρχιεπίσκοπο και πρόσθεσε ότι ο λόγος της εισαγωγής ήταν αφενός η προχωρημένη ηλικία του και αφετέρου τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Με τον Αρχιεπίσκοπο επικοινώνησαν τηλεφωνικώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ η κυβέρνηση έστειλε τις ευχές της και μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση έστειλε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Παράλληλα, δεκάδες είναι τα μηνύματα συμπάθειας προς τον Αρχιεπίσκοπο από αρχιερείς, πολιτικούς, κοινοβουλευτικές ομάδες, πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα. Αίσθηση προκάλεσε, όμως, το γεγονός ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε ένα λιτό μήνυμα συμπαράστασης προς τον Αρχιεπίσκοπο πολύ αργά χθες το απόγευμα. Θα περίμενε κανείς, έστω και για λόγους τυπικούς βάσει πρωτοκόλλου, ότι ο κ. Βαρθολομαίος θα ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που θα επικοινωνούσαν με ευχές για ταχεία ανάρρωση και μάλιστα με ένα μήνυμα θερμό και όχι τυπικό.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, ενώ υπογράμμισε την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα