Συνεχίζουν τα προβλήματα σύνδεσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Webex

«Σέρνεται» η τηλεκπαίδευση!

Μετά την τεράστια ταλαιπωρία και απογοήτευση που βίωσαν την Τετάρτη οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, κατά την πρώτη τους επαφή με τα διαδικτυακά μαθήματα, χθες τα πράγματα έδειξαν να είναι εμφανώς καλύτερα, αν και πολλές περιοχές εξακολουθούσαν να έχουν προβλήματα με τη σύνδεση και τον ήχο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, χθες εμφανίζονταν δυσκολίες στη χρήση της πλατφόρμας Webex σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, του Ηρακλείου, της Πάτρας και της Κέρκυρας. Βασικό πρόβλημα εξακολουθεί να αποτελεί η ταυτόχρονη σύνδεση δύο -ή και παραπάνω- μαθητών στην πλατφόρμα Webex, που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι το σύστημα αναβαθμίστηκε και τα προβλήματα είναι «μεμονωμένα», γεγονός που επανέλαβε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο η γενική γραμματέας του υπουργείου Αναστασία Γκίκα. «Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Το θέμα είναι να είσαι σε θέση να επιλύσεις τα προβλήματα. Είναι τεράστιο εγχείρημα. Το θέμα είναι να καταγραφεί το πρόβλημα, να διερευνηθεί. Θα εργαστούμε εντατικά για να το λύσουμε. Εμείς είμαστε εδώ νυχθημερόν. Ο πάροχος ανέλαβε να κάνει όλες τις κινήσεις, ώστε να καλυφθεί. Δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε την προσπάθεια των χιλιάδων εκπαιδευτικών και των χιλιάδων οικογενειών, όλοι μαζί να προσφέρουμε στα παιδιά μας ό,τι μας επιτρέπει η τεχνολογία» είπε, ενώ συνέχισε τονίζοντας πως το σύστημα ξεκίνησε καλά.

«Τα πρώτα 60 λεπτά τουλάχιστον έγιναν κανονικά. 47.000 τμήματα λειτούργησαν από τις 14.00 έως τις 15.00. Μετά δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στο σύστημα, ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές στις Κυκλάδες, στη Δωδεκάνησο. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι μεμονωμένα, δεν είναι σε όλη την Ελλάδα. Υπήρχαν προβλήματα και την προηγούμενη εβδομάδα σε γυμνάσια – λύκεια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα