Νέα μέτρα για να διορθώσουν τις τεράστιες παραλείψεις!

Ο Πέτσας εξήγγειλε «λουκέτο» στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής, ενώ όσοι μπαίνουν στη χώρα υποχρεούνται να κάνουν rapid tests

Εκ των υστέρων τρέχει πάλι η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορoνοϊού στην κοινότητα. Την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας ασφυκτιά και η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χθες ανακοίνωσε επιπλέον δύο μέτρα, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά την παντελή έλλειψη συντονισμού και σχεδίου εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως ανακοίνωσε, πρώτον, αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου, από σήμερα στις 6 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής.

Στα βόρεια σύνορά μας, όπως είπε, θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα. Όσοι εισέρχονται στη χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid tests από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Oσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους με βάση το PLF που θα έχουν υποβάλει. Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι όσοι εισέρχονται από το συνοριοφυλάκιο του Προμαχώνα θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό έως 72 ώρες πριν και να είναι αρνητικό. Το δεύτερο μέτρο που ανακοίνωσε χθες ο κ. Πέτσας, αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη βόρεια Ελλάδα, είναι ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ο αριθμός των κρουσμάτων, όπως είπε, «παραμένει υψηλός στην περιοχή. Γι αυτό τον λόγο ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «κρίσιμη» την κατάσταση και στη χώρα μας, επικαλούμενος τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ. «Εδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά από ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown» τόνισε ο κ. Πέτσας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα