Τι απάντησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος στον δημοσιογράφο Π. Σταματόπουλο για την παραποίηση των δηλώσεών του

Ο Ντάνος, η θεία κοινωνία και ο καβγάς!

Γνωστή σε όλους είναι η αγάπη του πρώην παίκτη του «Survivor» Γιώργου Αγγελόπουλου για την Ορθοδοξία, την οποία δεν έκρυψε ούτε στο ριάλιτι ούτε και μετέπειτα, ως ηθοποιός, μπαίνοντας στον χώρο του θεάματος. Παρέμβαση έκανε λοιπόν ο Γιώργος Αγγελόπουλος, και μάλιστα σε αυστηρό τόνο, στα σχόλια που έγιναν από τον δημοσιογράφο Παύλο Σταματόπουλο στην εκπομπή «Ελα Χαμογέλα» στο Open σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη θεία κοινωνία στην εκπομπή του Alpha «Direct».

Ο Ντάνος θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά με όσα είπε στον Τάκη Χατζή και για άλλη μια φορά έκανε γνωστό στους πάντες ότι θα κοινωνήσει με το που θα αποφασίσει η Πολιτεία να ανοίξει τις εκκλησίες. Πάντως, είναι μεγάλο κρίμα στις τηλεοπτικές εκπομπές να γίνεται η θεία κοινωνία, ένα μυστήριο της Εκκλησίας που αφορά το δόγμα μας και την Ορθοδοξία, σημείο αμφιλεγόμενο και για καβγά, τη στιγμή που οι ναοί είναι κλειστοί, απλά για να δημιουργηθούν τηλεοπτικές ίντριγκες και εντυπώσεις. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: «Είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα και κακώς αναπαράχθηκε από εσάς τμηματικά. Και θέλω λίγο να απευθυνθώ και στην τοποθέτηση του Παύλου Σταματόπουλου. Εάν δείτε τη συνέντευξή μου ολόκληρη στον Τάκη Χατζή, τοποθετούμαι και μιλάω γενικά για τα μέτρα και τον Covid, λέγοντας ότι έχω πειθαρχήσει στα μέτρα. Και το πρώτο lockdown το πέρασα όλες τις μέρες μέσα, μόνο με άθληση. Άρα, δεν είμαι ένας άνθρωπος, όπως είπε ο Παύλος, που προτρέπει τους ανθρώπους να βγουν με κίνδυνο. Στην εκπομπή σας αφήνετε να εννοηθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας βρίσκεται στην Εντατική εξαιτίας της θείας κοινωνίας. Είναι καθαρά στη συνείδηση του καθενός αν κολλάει ο κορονοϊός από τη θεία κοινωνία». Και πρόσθεσε: «Οι εκκλησίες εδώ και κάποιες μέρες είναι κλειστές. Δεν προτρέπω παράνομα κανέναν να πάει να κοινωνήσει. Πριν από το lockdown υπήρχε το δικαίωμα να πάει ο κόσμος στις εκκλησίες, όπως και σε άλλα μέρη. Το αν θα κοινωνούσε ή όχι είναι καθαρά στην προσωπική συνείδηση του καθενός. Αρα, εγώ σε καμία περίπτωση δεν εννοώ πως αυτή την περίοδο, που είναι κλειστές οι εκκλησίες, κοινωνάω. Δεν είναι εφικτό. Αν επιτραπεί στον κόσμο να επισκεφτεί την εκκλησία του και να κοινωνήσει, εγώ θα κοινωνούσα. Το θέμα μας δεν είναι η εκκλησία, λοιπόν…» «Παύλο, έχω δει πολλά περιστατικά και έχω ανθρώπους κοντινούς μου με κορονοϊό, και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ένας άνθρωπος που δεν πειθαρχεί στα μέτρα. Λάθος συμπέρασμα βγάλατε για μένα. Επειδή είδα το βίντεό σου, γι’ αυτό σε κάλεσα. Είπες ότι είμαστε δημόσια πρόσωπα και καλό είναι να μην προτρέπουμε τον κόσμο να πάει σε μέρη που αποδεδειγμένα υπάρχει κίνδυνος. Αναπαράγετε τμήμα της συνέντευξής μου. Είναι ευκόλως εννοούμενο πως εννοείς εμένα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο Παύλος Σταματόπουλος θέλησε να ρίξει τους τόνους και του απάντησε: «Εγώ δεν είπα ποτέ ότι προτρέπεις τον κόσμο να πάει να κοινωνήσει. Αυτό που είπα είναι πως, όταν ακούγονται τέτοιες δηλώσεις, καλό θα είναι σε αυτή την εποχή που ζούμε να πούμε πως η εκκλησία είναι κλειστή και δεν μπορείς να μεταλάβεις. Αυτό είπα, δεν κατηγόρησα εσένα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα