Μετέτρεψε τον ΔΣΑ σε… σκυλάδικο ο Βερβεσός (video)

Εισαγγελική παρέμβαση για το κορονοπάρτι γενεθλίων του Βερβεσού, με 10 παρισταμένους μέσα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

«Σεισμό» προκάλεσε ο «συνωστισμός» του «γίγαντα» προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος γιόρτασε τα γενέθλιά του με πάρτι, και μάλιστα στα γραφεία του συλλόγου, μετατρέποντάς τα σε «σκυλάδικο»!

Σε μια περίοδο που όλοι οι Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και μετακινούνται με μηνύματα, που έχουν κλείσει επιχειρήσεις και οι νέοι τιμωρούνται και καταδιώκονται όταν μαζεύονται με τους φίλους τους, ο επικεφαλής του κορυφαίου επιστημονικού σωματείου των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης όχι μόνο έγραψε τα μέτρα στα παλιά του τα παπούτσια, αλλά προσπάθησε να δικαιολογηθεί κιόλας, μετά τα αποκαλυπτικά βίντεο και τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το «κορονοπάρτι» στον ΔΣΑ.

«Σεισμός, σεισμός, Δημήτρης Βερβεσός… και συνωστισμός…» φώναζαν όσοι έσπευσαν στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του. Γιόρτασαν τον «γίγαντά» τους, όπως έγραψαν στο Instagram, ανεβάζοντας βίντεο και φωτογραφίες, όπου φαίνεται ότι άνοιξαν ακόμα και σαμπάνια, ταγκάροντας τον πρόεδρο και την τοποθεσία τους: Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Σχεδόν κανένας από τους άνω των 10 συγκεντρωμένους δεν φορούσε μάσκα, και φυσικά ούτε λόγος για την τήρηση των αποστάσεων… «Ηταν όλοι εδώ» έγραψαν εν μέσω lockdown, και το μήνυμά τους έφτασε μέχρι την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μόλις ο Δημήτρης Βερβεσός πληροφορήθηκε αυτή την εξέλιξη εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η Εισαγγελία ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω».

Οι αντιδράσεις

Πριν από την εισαγγελική έρευνα, εξαιτίας του σάλου που προκάλεσε το πάρτι με λαϊκά και ζεϊμπέκικα του προέδρου, ο Δημήτρης Βερβεσός επιχείρησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι βρισκόταν στον ΔΣΑ για τηλεδιασκέψεις με στόχο την προώθηση ζητημάτων του κλάδου και τον επισκέφθηκαν «με δική τους πρωτοβουλία» συγγενικά του πρόσωπα και στενοί συνεργάτες για να του ευχηθούν. Στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη, επειδή «δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΔΣΑ φαίνεται ότι θεωρεί αδικαιολόγητο τον θόρυβο που προκάλεσε το πάρτι του, αναφέροντας «αφήνω στην κρίση όλων τη διάσταση που έχει λάβει μια ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

Η παράταξη «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», που μετέχει στο Δ.Σ. του ΔΣΑ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το ίδιο το γεγονός της διοργάνωσης εορτασμού στον χώρο του ΔΣΑ (και όχι στον επαγγελματικό του ή άλλον ιδιωτικό χώρο) και η απάντηση του προέδρου εκθέτουν όχι μόνον τον ίδιον, αλλά και τον σύλλογο και το δικηγορικό σώμα», και τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι για το κορονοπάρτι ο κ. Βερβεσός προσπάθησε, έστω, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Για τους συναδέλφους του που πεινάνε, παίρνοντας ενίσχυση 400 ευρώ, όσο ο μισθός ενός ανειδίκευτου εργάτη, δεν έβγαλε… άχνα!

https://www.youtube.com/watch?v=7UKPF97pMcc&feature=emb_title

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα