Ελένη Γιαμαρέλλου: Λαμβάνω κανονικά τη Θεία Κοινωνία

Η λοιμωξιολόγος υπερασπίζεται «το μεγαλύτερο μυστήριο», αλλά τονίζει ότι όλοι πρέπει να φορούν μάσκα

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από την Εκκλησία μίλησε η καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Ελένη Γιαμαρέλλου, ενώ αναφέρθηκε στο lockdown και τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Oπως επισήμανε, η ίδια συνεχίζει κανονικά να λαμβάνει τη θεία κοινωνία.

«Ασφαλώς. Ούτε συζήτηση. Μιλάμε μόνο για την Αγία Κοινωνία. Το μεγαλύτερο μυστήριο. Ή πιστεύεις ότι είναι το μυστήριο και δεν μεταδίδεται ή δεν το πιστεύεις» κατέληξε. Μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η κυρία Γιαμαρέλλου, ερωτηθείσα για τους ιεράρχες που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, είπε ότι «το θέμα της μάσκας ήταν πρόβλημα εκεί. Είτε είσαι αρχιερέας είτε Αρχιεπίσκοπος, κινδυνεύεις εξίσου. Όλοι να φοράμε μάσκα».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, η κυρία Γιαμαρέλλου τόνισε ότι «προς το τέλος της εβδομάδας θα φανούν τα αποτελέσματα του lockdown. Κρατάμε την αισιοδοξία μας μήπως δούμε μείωση των κρουσμάτων» ανέφερε και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε τον ενθουσιασμό του Ελληνα μόλις δει ότι έπεσαν τα κρούσματα. Πόσο θα χαλαρώσει. Επομένως, χαλαρώνω το lockdown δεν σημαίνει ότι χαλαρώνω τα μέτρα».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι από τον αριθμό των κρουσμάτων θα φανεί πόσο θα διαρκέσει το lockdown. «Θα φτάσει τις 10 Δεκέμβρη, τα μέσα Δεκέμβρη; Εξαρτάται από τους αριθμούς και τους επιδημιολόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εντάξει όμως. Θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα μέσα έξω, να αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς. Εχουμε ελπίδα να τα καταφέρουμε. Ολα θα φανούν στο τέλος αυτής της εβδομάδας». Επανέλαβε, μάλιστα, ότι για να γίνει χαλάρωση και «όχι κατάργηση» του lockdown, τα κρούσματα σε όλη τη χώρα πρέπει να είναι 500. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως πιθανό το σενάριο να ισχύσουν πιο αυστηρά μέτρα στη βόρεια Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ανέφερε ότι «αν είμαστε συνεπείς, θα μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα με την οικογένειά μας. Να μαζευτούμε με την οικογένειά μας και τους στενότερους φίλους μας».

«Θα άνοιγα τα σχολεία, αλλά θα οργάνωνα την κινητικότητα των γονέων, αλλά και τον τρόπο που θα σχόλαγαν τα παιδιά» είπε, εκφράζοντας την προσωπική της άποψη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα