«Χάθηκαν πολλές ζωές εξαιτίας της επιτροπής λοιμωξιολόγων»

«Δεν πρόβλεψαν τη σφοδρότητα της πανδημίας», καταγγέλλει διευθυντής Εντατικής

Ευθύνες σε όσους δεν προέβλεψαν τις τραγικές συνέπειες του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα επέρριψε ο Νίκος Καπραβέλος, πνευμονολόγος του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε πως το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, με τις εισαγωγές να είναι περισσότερες καθημερινά από τα εξιτήρια.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι χάθηκαν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. «Πρέπει να συζητήσουμε τι πήγε λάθος και δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα της πανδημίας» είπε ο πνευμονολόγος και διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν προβλέφθηκε ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα αυτοπροστασίας. Δεν προβλέφθηκε ο μηχανισμός ανίχνευσης του κρούσματος κορονοϊού, εκείνου που δεν έχει καθόλου συμπτώματα και αψηφά τον κίνδυνο για τον ίδιο και τους άλλους. Και αυτά κανένα δείγμα δεν τα δείχνει. Η επιτροπή που βασίζεται σε δείγματα εμάς στην ουσία μάς κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόβλεψε αυτό το σφοδρό κύμα. Ο ιός υπήρχε, έκανε τη δουλειά του, δεν μπορέσαμε να τον ανιχνεύσουμε και αύξησε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Για την κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας, ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως «φτάσαμε στο αμήν στα νοσοκομεία. Εμείς στην Εντατική να θέλουμε να διακινήσουμε ασθενή και να μην μπορούμε, να είμαστε στα όρια ασφάλειας μετακίνησης του ασθενούς, και οι συνάδελφοι στα τμήματα να αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο και να μην μπορούν να τον στείλουν στη Μονάδα Εντατικής ως όφειλαν. Χάσαμε περισσότερες ζωές επειδή δεν προβλέφθηκε αυτή η σφοδρότητα της πανδημίας, το δεύτερο κύμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα