«Μπλόκο» και στα χριστουγεννιάτικα δέντρα! Σε απόγνωση είναι οι έμποροι

Ο Χαρδαλιάς δεν επιτρέπει τη μεταφορά τους

Αλαλούμ λόγω πανδημίας επικρατεί εδώ και μέρες στην αγορά χριστουγεννιάτικων δέντρων, με πολλούς ελατοπαραγωγούς ανά την Ελλάδα να έχουν αρχίσει τη διαδικασία κοπής ελάτων, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν εάν θα επιτραπεί η μεταφορά τους στα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να τα πουλήσουν.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες οι παραγωγοί έστειλαν σχετική επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με την οποία ζητούν να τους επιτραπεί η μετακίνηση σε άλλους νομούς. Οπως λένε, εκτός από την εξασφάλιση του μεροκάματου, η αγορά ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου θα προσφέρει χαρά σε αρκετά νοικοκυριά που αυτή την περίοδο δοκιμάζονται από τις εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία.

«Θα σας παρακαλούσαμε να μας χορηγήσετε ένα έγγραφο για τη μετάβασή μας στα αστικά κέντρα, έτσι ώστε να πουλήσουμε τα έλατά μας, μια και είναι ένα εποχιακό προϊόν» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ζητώντας ελαστικότητα και εντός των αστικών κέντρων για την παράδοση δέντρων κατ’ οίκον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως αύριο θα έχουν λάβει τη σχετική απάντηση για το αν τελικά θα ταξιδέψουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να διαθέσουν τα προϊόντα τους.

«Αν δεν μας επιτρέψουν να διακινήσουμε τα δέντρα μας, αυτό θα σημαίνει οικονομική καταστροφή, αλλά προέχει η δημόσια υγεία. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει συνωστισμός στα σημεία που τα πουλάμε και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε με αυστηρότητα όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της υγείας των καταναλωτών και των οικογενειών μας» σημείωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Ταξιάρχη Χαλκιδικής Γιάννης Ξάκης.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει παράδοση στην παραγωγή ελάτων περισσότερο από μισό αιώνα, ενώ η τοπική οικονομία στηρίζεται κατά 90% στα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα