Στο νοσοκομείο Κορυδαλλού ο Μπάμπης Βωβός

Ο 87χρονος κατασκευαστής κρατείται για χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία ξεπερνούν το 1.000.000 €

Στα 87 του χρόνια θα βρεθεί κρατούμενος στη φυλακή ο πρώην μεγαλοκατασκευαστής Μπάμπης Βωβός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή για δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο, που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του άλλοτε κραταιού επιχειρηματία, ο οποίος μεσουράνησε στον κατασκευαστικό τομέα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, εκδόθηκε εντολή να οδηγηθεί στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνήγοροί του έχουν ήδη ετοιμάσει προσφυγή στο Αυτόφωρο, ώστε να γίνει συγχώνευση των ποινών του και να μπορεί εν συνεχεία να προχωρήσει στη δοσοποίηση και την εξαγορά της ποινής του. Παρ’ όλα αυτά, είναι ορατό το ενδεχόμενο να παραμείνει για λίγο στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει μεταφερθεί προσωρινά, καθώς το ποσό θα πρέπει να βεβαιωθεί στην Εφορία και, ακολούθως, να αποφυλακιστεί.

Ο Μπάμπης Βωβός συνελήφθη στην περιοχή της Κηφισιάς κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ο οποίος διέταξε τη φυλάκισή του για το ένα από τα δύο αδικήματα που αντιμετωπίζει. Είχε συλληφθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν -η πρώτη ήταν το 2012- για ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές προς το Δημόσιο, που προέκυψαν μετά την κατάρρευση του ομίλου του, η διοίκηση του οποίου είχε περάσει τα τελευταία χρόνια στον γιο του και πρώην οδηγό αγώνων ράλι Αρη Βωβό.

Γεννημένος στα Φιλιατρά από φτωχή οικογένεια, ο Μπάμπης Βωβός μεγάλωσε λιτά με τα επτά αδέλφια του. Οι γονείς του είχαν όνειρο να τον δουν αγροφύλακα, όμως εκείνος ήθελε να ξεχωρίσει. Η εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου τού άνοιξε τον δρόμο για να καθιερωθεί στον χώρο των κατασκευών. Το 1974 ήταν χρονιά-ορόσημο για τον επιχειρηματία, καθώς ίδρυσε την εταιρία Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική, που έχει κατασκευάσει περισσότερα από 30 γραφειακά συγκροτήματα, με συνολική έκταση μεγαλύτερη των 500.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι παλιότεροι θυμούνται ακόμα την περίφημη γυάλινη… Βωβούπολη στον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, ενώ από τα πιο γνωστά έργα του επιχειρηματία ήταν και το Atrina Center, που κατασκευάστηκε επίσης τη δεκαετία του ’80 και το οποίο πήρε το όνομά του από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του (Αρης, Τριάδα, Ναταλία). Εξίσου διάσημα ήταν και το Agora στη λεωφόρο Κηφισίας, το Polis στο Μαρούσι, το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90, και το Monumental Plaza, επίσης στο Μαρούσι.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση της «αυτοκρατορίας» του Μπάμπη Βωβού άρχισε με την πτώση των ενοικίων και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να βάλει στον «πάγο» τη διπλή ανάπλαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού. Ο μεγάλος δανεισμός της εταιρίας και η οικονομική κρίση γονάτισαν τον κατασκευαστικό όμιλο, που κάποτε απασχολούσε 500 άτομα, και το αίτημα για εισαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα ήταν αναπόφευκτο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα