Οι επιστήμονες διαψεύδουν πάλι την Νίκη Κεραμέως

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί με τα σχολεία, καθώς υπουργείο και επιστήμονες φαίνεται πως ζουν σε διαφορετικά… σύμπαντα! Ως πριν από λίγες ώρες η Νίκη Κεραμέως εξέφραζε την άποψη ότι θα ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά. Ωστόσο, χθες οι επιστήμονες έβαλαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μετακινηθεί για τη νέα χρονιά η ημερομηνία ανοίγματος όλων των σχολείων, αντί να γίνει μέσα στον μήνα, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα δεν είναι καλή και το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά» δήλωσε χθες ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδικά για τα δημοτικά σχολεία, συζητείται να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αν αυτό δεν γίνει, τότε όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν το 2021. «Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά. Αν δεν αρχίσουν στις 14, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές» είπε ο κ. Γώγος, εξηγώντας ότι το ζήτημα που προβληματίζει περισσότερο τους επιστήμονες αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων είναι η κινητικότητα που θα προκαλέσει, η οποία θα επιβαρύνει την κατάσταση.

Ανέφικτη στην παρούσα φάση θεωρεί την επαναλειτουργία των σχολείων και η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, η οποία υποστηρίζει πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα κάνουν ασφαλή την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Στη λειτουργία των σχολείων αναφέρθηκε χθες εκ νέου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε δηλώσει πως οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων θα ληφθούν από το υπουργείο στο τέλος της εβδομάδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα