Άδ. Γεωργιάδης: Απαγορεύονται οι δοκιμές ρούχων

Σάλος προκλήθηκε από τη φωτογραφία που δημοσίευσε το ΑΠΕ την πρώτη μέρα λειτουργίας της αγοράς μέσω click away, η οποία απεικονίζει μια γυναίκα που φαίνεται να δοκιμάζει παπούτσια, για να διαπιστώσει αν είναι αυτά που παρήγγειλε, παρά την αντίθετη γνώμη του καταστηματάρχη και τους κανόνες.

Όπως ήταν φυσικό, αμέσως η φωτογραφία έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, υπέπεσε στην αντίληψη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σε ανάρτησή του αμφισβήτησε κατά πόσο είναι αληθινή, τόνισε όμως ότι απαγορεύεται η δοκιμή των προϊόντων που οι καταναλωτές αγοράζουν με τη μέθοδο του click away και προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι που θα γίνουν θα το λάβουν υπόψη.

«Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή, αλλά, αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψη και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκαστούμε να το σταματήσουμε. Κρίμα».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης. Οπως είπε, το σύστημα της «παράδοσης εκτός» πήγε αρκετά καλά την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, παρά την εικόνα της δοκιμής έξω από κατάστημα. Μάλιστα, έγιναν χιλιάδες παραγγελίες με click away.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι, όσον αφορά τις μεγάλες αλυσίδες, οι καταναλωτές θα παραλάβουν με click away περίπου το 40% των νέων παραγγελιών που θα παραδίδονταν με ταχυμεταφορά. Αρα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο στόχος, που ήταν η αποφόρτιση των εταιριών ταχυμεταφοράς, φαίνεται πως επιτυγχάνεται.

Απαντώντας στους προβληματισμούς που εκφράζουν οι άνθρωποι της αγοράς, ο υπουργός εξήγησε ότι το λιανεμπόριο δεν άνοιξε, γιατί ο σχετικός αλγόριθμος έδειξε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε 1.000 νεκρούς την ημέρα από τον Ιανουάριο και έπειτα. Επισήμανε, επίσης, ότι κατά τη συνομιλία του σήμερα με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων κανένας δεν είπε «εμένα δεν με νοιάζει, ας ανοίξουμε και ας έχουμε 1.000 νεκρούς τη μέρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα