Προσαγωγές για ένα πανό στο Μαξίμου

Παρακάμπτοντας κάθε μέτρο της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου εργαζόμενοι από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο καταστημάτων και τουριστικών μονάδων. Όμως, βρέθηκαν με… χειροπέδες και χρεωμένοι με πρόστιμα!

Οι εργαζόμενοι, που τους πνίγουν τα χρέη, έφτασαν έξω από το πρωθυπουργικό κτίριο λίγο μετά τις 9 χθες το πρωί, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, και άνοιξαν ένα πανό το οποίο έγραφε «Πεινάμε!». Ωστόσο, οι δυνάμεις της Αστυνομίας, που δεν είχαν αντιληφθεί την πρόθεσή τους αντέδρασαν άμεσα, προσπαθώντας να καταπνίξουν τη διαμαρτυρία.

Επικράτησε ένταση και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, του προέδρου και του γ.γ. του Συνδικάτου Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού. Και οι τρεις προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για εξακρίβωση στοιχείων και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τις 10.30.

«Προχωρήσαμε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου τρία άτομα, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα. Ενα απλό πανό με τρία άτομα και μας είπαν ότι απαγορεύεται… Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό. Έχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα» κατήγγειλε ο πρόεδρος Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού Γιώργος Χότζογλου.

Η προσαγωγή τους, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε και την έντονη αντίδραση των κομμάτων. «Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι από τα μέτρα στήριξης. Μια ειρηνική διαμαρτυρία εκλεγμένων εκπροσώπων από τον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης, που αριθμεί 400.000 εργαζομένους, κατέληξε σε προσαγωγές…» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Συλλήψεις και καταστολή είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο του κ. Μητσοτάκη σε εργαζομένους που φωνάζουν “πεινάμε”» τόνισε μεταξύ άλλων το ΚΙΝ.ΑΛ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα