Σκληρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα – Κλείνουν τα πάντα

Από αύριο σε ισχύ τα νέα αυστηρά μέτρα. Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μαζικά rapid tests στη δυτική Αττική

Έκτακτα μέτρα με την επιβολή αυστηρού lockdown στον Ασπρόπυργο, στην Ελευσίνα και τη Μάνδρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω του επιβαρυμένου ιικού φορτίου στη δυτική Αττική. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο και για επτά μέρες, όπως ανέφερε ο υφυπουργός σε έκτακτη ενημέρωση από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση, καθώς το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί παρά τα μέτρα που εφαρμόζονται. Έτσι, από αύριο αυστηροποιούνται τα μέτρα στους παραπάνω δήμους με την επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο για μετακινήσεις από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως και με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Δεύτερον, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος, εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα, καθώς και αναστολή της ελεύθερης πρόσβασης για ατομική προσευχή. Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τη μαζική εφαρμογή ελέγχου στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με rapid tests. Τέλος, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για την επιβολή νέων μέτρων, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αν και τα γενικά στοιχεία «κινούνται αργά μεν, αλλά σταθερά στην επιθυμητή κατεύθυνση» σε τοπικό επίπεδο, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της δυτικής Αττική, είπε ο κ. Πέτσας.

Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντοπίζονται στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «δεν αποκλείεται σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα