Θετικοί στον κορονοϊό 40 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Αναστάτωση επικράτησε χθες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μετά την επιβεβαίωση 40 κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλαπλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, που είχε μετατραπεί σε κλινική Covid-19, έχει αποσυμφορηθεί από έναν αριθμό ασθενών, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και συνεχίζουν τη νοσηλεία τους.

«Όλα άρχισαν από ένα χειρουργείο» διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας πως δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε επέμβαση. «Ακόμη και όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο προτού κάνει εγχείρηση. Ολα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί, ενώ, προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα, οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό» εξηγεί.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ζητήσει επανειλημμένως από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή τακτικών τεστ για κορονοϊό στο προσωπικό των νοσοκομείων, κάτι που όμως δεν έχει εφαρμοστεί. «Πρέπει να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση» τόνισε ο κ. Γιαννάκoς. Στο μεταξύ, τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα δύο αστυνομικοί στην Κέρκυρα, μετά την επαφή που είχαν με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί μετέφεραν έπειτα από εισαγγελική εντολή μια γυναίκα σε ψυχιατρική κλινική, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον ιό. Οι αστυνομικοί υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά σήμερα.

Ακόμα μία γυναίκα η οποία είχε διαγνωστεί με Covid-19 γέννησε χθες στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μητέρα δεν γνώριζε ότι ήταν θετική στον Covid-19 και το έμαθε από τον τακτικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε στο νοσοκομείο. Επίσης, θετικός στον ιό βρέθηκε και ο σύζυγός της. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη γέννα με μητέρα που νοσούσε από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα