Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: Αντετοκούνμπο και Φύσσας αποκαλύπτουν στα παιδιά μπασκετικά και ποδοσφαιρικά μυστικά

Δίπλα σε παιδιά, γονείς και προπονητές 178 ακαδημιών ποδοσφαίρου και μπάσκετ από όλη την Ελλάδα παραμένουν οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, με επιστημονικό υλικό και προπονητικές κατευθύνσεις μέσω διαδικτύου. Όλα τα μέλη του προγράμματος συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους από απόσταση, μέσα από την πλατφόρμα Sports Academies Οnline, που τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγους μήνες.

Η πλατφόρμα, η οποία πληροί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και απαντά στις απαιτήσεις της εποχής, δίνει –μεταξύ άλλων – τη δυνατότητα στα παιδιά να υποβάλουν ερωτήματα στους αγαπημένους τους αθλητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Ανάμεσά τους είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, μέλος της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, καθώς και ο καλαθοσφαιριστής Άλεξ Αντετοκούνμπο, που αγωνίζεται στην ισπανική Μούρθια και είναι μέλος των ΟΠΑΠ Champions.

Οι δύο διακεκριμένοι αθλητές απαντούν στις απορίες των παιδιών των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ και τους δίνουν πολύτιμες συμβουλές.

Τάκης Φύσσας

Άλεξ Αντετοκούνμπο

Συμβουλές διατροφής και ψυχολογίας για τους γονείς των παιδιών

Η τηλεκπαίδευση για τους γονείς των παιδιών των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ περιλαμβάνει θέματα ιατρικής, παιδοψυχολογίας, διατροφής, μαγειρικής, εργοφυσιολογίας και γυμναστικής. Μέσα από ειδικά βίντεο και επιστημονικά άρθρα μαθαίνουν, μεταξύ άλλων, τρόπους για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, αλλά και χρήσιμα διατροφικά tips για να βελτιώσουν το διαιτολόγιο τόσο των παιδιών, όσο και όλης της οικογένειας.

Σε ένα από τα τελευταία βίντεο των Sports Academies Online, ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου εξηγεί τη σημασία των οικογενειακών γευμάτων:

Υποστήριξη σε 18.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα Sports Academies Online δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των 50 ερασιτεχνικών σωματείων μπάσκετ και των 128 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Η πλατφόρμα ανανεώνεται συνεχώς με νέο υλικό για τους 18.000 μικρούς αθλητές του προγράμματος, τους γονείς και τους προπονητές τους. Σε μεγάλο μέρος του επιστημονικού υλικού έχει πρόσβαση και το ευρύ κοινό, μέσω της ιστοσελίδας Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα