Βουτιά θανάτου από νευροχειρουργό

Δεύτερη αυτοκτονία γιατρού σε λίγους μήνες συγκλονίζει την πόλη του Βόλου

Μια νέα αυτοκτονία γιατρού, η δεύτερη τους τελευταίους μήνες, προκαλεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Βόλου, που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς οι επιστήμονές του, οι οποίοι δίνουν αγώνα στο νοσοκομείο της πόλης τους, οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα.

Χθες το πρωί σήμανε συναγερμός στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς ένας 62χρονος νευροχειρουργός έκανε βουτιά θανάτου από τον πέμπτο όροφο. Ο αυτόχειρας είχε επιχειρήσει και την περασμένη Παρασκευή να βάλει τέρμα στη ζωή του καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών, αλλά σώθηκε, καθώς είχε ενημερώσει για την πράξη του ένα συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι ήταν αποφασισμένος να τελειώσει αυτό που είχε αρχίσει την Παρασκευή κι έτσι έδρασε αθόρυβα και αστραπιαία. Ο 62χρονος γιατρός, ο οποίος νοσηλευόταν στην Ψυχιατρική Κλινική μετά την τελευταία του απόπειρα, βγήκε από τον θάλαμο νοσηλείας του, ενημερώνοντας τους νοσηλευτές ότι θα πήγαινε να πάρει καφέ. Αντί όμως να κατέβει στο κυλικείο, ανέβηκε στον πέμπτο όροφο, στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, από όπου βγήκε από την έξοδο κινδύνου και πήδησε στο κενό, δίπλα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Η πτώση του έγινε αντιληπτή από τους ασθενείς που περίμεναν στον εξωτερικό χώρο των Επειγόντων, οι οποίοι έπαθαν σοκ και άρχισαν να ουρλιάζουν. Γιατροί και νοσηλευτές απομάκρυναν τη σορό, ενώ έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Ο άτυχος 62χρονος, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Είχε πάρει το αυτοκίνητό του και είχε κατευθυνθεί σε μια αγροτική περιοχή, στα Μελισσάτικα, όπου πάρκαρε, κατάπιε τα χάπια και κατόπιν τηλεφώνησε σε έναν συγγενή του, στον οποίο είπε ότι είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Εκείνος, αναστατωμένος, ειδοποίησε την εθελοντική ομάδα Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, αναφέροντας ότι ο 62χρονος βρίσκεται στην περιοχή προς Μελισσάτικα.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και πολίτες που έκαναν έρευνες στην περιοχή. Τελικά ο γιατρός εντοπίστηκε γύρω στις 19.30 από την Αστυνομία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μέσα στο αυτοκίνητό του, σε έναν χωματόδρομο πάνω από τα Μελισσάτικα, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν σε επιφυλακή. Εισήχθη αμέσως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για την παροχή των πρώτων βοηθειών και διέφυγε τον κίνδυνο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική και χθες, ύστερα από λίγα εικοσιτετράωρα νοσηλείας, έπεσε στο κενό από τον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου! Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η τρίτη προσπάθειά του να αυτοκτονήσει.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Βόλος είχε συγκλονιστεί και από άλλη μία αυτοκτονία γνωστού γιατρού, του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Αλέξανδρου Δούρα. Η πρώην σύζυγός του, η οποία πήγε στο σπίτι του αναζητώντας τον, καθώς δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της, είχε βρει τον 61χρονο απαγχονισμένο με ένα καλώδιο που είχε περάσει από τον σωλήνα του καλοριφέρ. Ο άτυχος γιατρός, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Ωστόσο το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας εργαζόταν κανονικά στο νοσοκομείο και, μάλιστα, είχε ζητήσει ραντεβού από τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου για υπηρεσιακά θέματα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα