Έστησαν ριάλιτι με τον εμβολιασμό της πολιτικής ηγεσίας!

Σε κυβερνητικό, επικοινωνιακό σόου εξελίχθηκε η πρώτη μέρα εμβολιασμού στη χώρα, καθώς από το «Αττικόν» και τον Ευαγγελισμό παρήλασε η πολιτική ηγεσία της χώρας, στήνοντας ένα τηλεοπτικό… ριάλιτι. Μετά τους πρώτους εμβολιασμούς δύο πολιτών, σειρά πήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για ένα live «τσίμπημα» μπροστά στις κάμερες!

Εμφανώς αμήχανη, όπως μαρτυρούσε το βλέμμα της, η πρώτη πολίτης της χώρας έγινε ο πρώτος κρατικός αξιωματούχος που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού. Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν μπόρεσε να κρύψει την ανακούφιση και τη συγκίνησή της μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό που συνέβαλε στον εμβολιασμό της.

Τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίστηκε με casual ντύσιμο στις 14.30 στο Νοσοκομείο Αττικόν. Παρών σε όλη τη διάρκεια του εμβολιασμού του πρωθυπουργού ήταν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τού έλυνε τις πολλές απορίες που εξέφραζε ο πρωθυπουργός, μέχρι να σηκώσει το μανίκι από το κοντομάνικο μπλουζάκι του και να εμβολιαστεί.

«Παντελώς ανώδυνη» χαρακτήρισε τη διαδικασία ο κ. Μητσοτάκης, αφού ολοκληρώθηκε η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου, και ευχήθηκε «καλή αρχή» στο προσωπικό. «Σήμερα όλοι οι Ελληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας. Ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό» δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του. Μετά τον πρωθυπουργό, σειρά πήρε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μια και το Νοσοκομείο Αττικόν είναι και η επαγγελματική του έδρα. «Επιτέλους, ήρθε η στιγμή που περιμέναμε!» δήλωσε ανακουφισμένος ο κ. Τσιόδρας αμέσως μετά τη διαδικασία.
Ωστόσο, στη συνέχεια η σκηνή προκάλεσε χαμό στο διαδίκτυο! Το… ταλαιπωρημένο φανελάκι με τη ράντα που αποκαλύφθηκε όταν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος έκανε το εμβόλιο και το κάτι σαν… λαδιά στο στήθος του έκλεψαν την παράσταση και προκάλεσαν καταιγίδα σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ η φωτογραφία έγινε viral!

Κάλεσμα του προέδρου της Βουλής

Κάλεσμα σε όλους «να απολαύσουν την πρωτόγνωρη γοητεία ευθύνης και ελευθερίας που τους χαρίζει η εξασφάλιση της υγείας τους με αυτόν τον εμβολιασμό» απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος εμβολιάστηκε στις 15.00 στον Ευαγγελισμό.

Στις 15.30 εμβολιάστηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. «Είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό» είπε. Ο πρώτος εκπρόσωπος της Εκκλησίας που εμβολιάστηκε ήταν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Ο σεβασμιότατος εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό στις 17.00. Σε συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες ο κ. Ιερόθεος είχε ταχθεί υπέρ των εμβολίων, τονίζοντας πως σε αυτά οφείλεται η αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής.

Την αρχή για τις Ενοπλες Δυνάμεις έκανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, που εμβολιάστηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ποιοι παίρνουν σειρά με βάση το εθνικό σχέδιο «Ελευθερία», που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή

Ξεκίνησαν χθες οι εμβολιασμοί στη χώρα, με το εθνικό σχέδιο «Ελευθερία» να έχει πλέον τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Μετά τους πρώτους συμβολικούς και… επικοινωνιακούς εμβολιασμούς, σειρά παίρνουν υγειονομικοί, προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών και διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας.

Η πρώτη φάση αφορά:
• υγειονομικούς και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών,
• διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας,
• διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης,
• διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης.

Η δεύτερη φάση, με εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης τον Φεβρουάριο, αφορά:
• άτομα 70 ετών και άνω, ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων. Περαιτέρω προτεραιοποίηση:
– άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω,
– άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω,
– άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω,
– άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω,
• ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για Covid-19, ανεξαρτήτως ηλικίας,
• προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του κράτους,
• άτομα 60 έως 69 ετών, ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων,
• ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για Covid-19.

Η τρίτη φάση, με εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης τον Ιούνιο, αφορά:
• άτομα 18 ετών και άνω, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Από τον Ιανουάριο ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό με τους παρακάτω τρόπους:
• Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
• Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
Για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα