Χυδαίο σόου με την άφιξη και μεταφορά των εμβολίων

Μετά… βαΐων και κλάδων έφτασαν στη χώρα ανήμερα τα Χριστούγεννα τα πρώτα εμβόλια των Pfizer και BioNTech, τα οποία έτυχαν υποδοχής ανάλογης του… Αγίου Φωτός και αρχηγού κράτους, με ένα πρωτοφανές τηλεοπτικό show! Επειτα από μια διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων οι -όχι και τόσο πολλές, τελικά- πρώτες δόσεις του εμβολίου πέρασαν τον Προμαχώνα το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου με υπερβολικά μέτρα ασφαλείας και -υποτίθεται- υπό άκρα μυστικότητα.

Ολα αυτά, βέβαια, μέχρι να μπει το φορτηγό με τις μόλις 9.750 δόσεις εντός της επικράτειας, καθώς, από τη στιγμή που πάτησε ελληνικό έδαφος, στήθηκε ένα επικοινωνιακό σόου σε απευθείας μετάδοση από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Ενώ η σημαντικότητα του εγχειρήματος απαιτούσε μυστικότητα στη μεταφορά του εμβολίου και παράλληλα διακριτική ασφάλεια, ώστε να αποφευχθούν τυχόν «παρατράγουδα», η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καλοστημένη προβολή που θύμιζε περισσότερο… αμερικανική ταινία δράσης, παρά σοβαρή επιχείρηση μεταφοράς ιατρικού υλικού!

Η μυστικότητα της επιχείρησης πήγε περίπατο, καθώς κάμερες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρέθηκαν στην άφιξη των πρώτων εμβολίων, για να πάρουν λίγη από τη δόξα που φέρνουν οι δόσεις των Pfizer και BioNTech. Μάλιστα, στον Προμαχώνα έδωσε το «παρών» και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει την επιχείρηση, ενώ ακολουθούσε κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας. Εκτός του υφυπουργού, στο σημείο βρέθηκαν και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι. Παράλληλα, πλήθος αστυνομικών συνόδευσε το φορτηγό μέχρι τα σημεία αποθήκευσης.

Θριαμβευτικό ύφος

«Η ελπίδα πλέον είναι εδώ!» ανακοίνωσε θριαμβευτικά ο κ. Χαρδαλιάς με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, επισημαίνοντας ωστόσο πως η έλευση του εμβολίου δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας.

«Απλά σήμανε η αρχή του τέλους της» σημείωσε. Πέρα, λοιπόν, από την απογοήτευση λόγω των λίγων δόσεων, παρά τον μεγάλο αριθμό που είχε τάξει η κυβέρνηση, αίσθηση προκαλεί και το επικοινωνιακό σόου που έστησε η κυβέρνηση, σαν να έφτασε στη χώρα… ολυμπιονίκης, αν και εξήρε παράλληλα τη μυστικότητα της επιχείρησης. Και όλα αυτά, την ώρα που η χώρα μας συνεχίζει να θρηνεί περίπου 50 νεκρούς την ημέρα από κορονοϊό…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα