Απίστευτο! Ανακαίνισαν τη ΜΕΘ και πέταξαν τα άχρηστα υλικά στον Γαλλικό ποταμό

Πολύ σοβαρή καταγγελία κατέθεσε οικολογική ομάδα, η οποία αναδεικνύει ένα μείζον ζήτημα ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη αλλά και διαχείρισης ογκωδών απορριμμάτων. Η οικολογική ομάδα Εχεδώρου Φύσις εντόπισε στρώματα και υλικά ανακαίνισης στον προστατευόμενο υγροβιότοπο του Γαλλικού ποταμού, προβαίνοντας σε καταγγελία μέσω ανακοίνωσης.

Σε αυτήν αναφέρει ότι η προέλευση των εν λόγω μπάζων είναι συγκεκριμένο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανακαίνισε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και μάλιστα δίπλα στην υψικάμινό του έχει αποθέσει και δεύτερη παρτίδα ανάλογων υλικών! Ο εκπρόσωπος της ομάδας Εχεδώρου Φύσις Γιώργος Κωνσταντινίδης τόνισε ότι έχει ερευνήσει το θέμα και το έχει θέσει υπόψη αρμοδίων του νοσοκομείου, χωρίς να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις.

Η απάντηση

Μάλιστα, σε επικοινωνία με τον διοικητή του νοσοκομείου, που κατηγορείται ότι επέτρεψε τη μεταφορά των ογκωδών στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού, εκείνος απάντησε ότι πράγματι έγινε ανακαίνιση στο νοσοκομείο, όμως τα στρώματα και τα υλικά βρίσκονται σε συγκεκριμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρου και πρόκειται να παραληφθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα ογκώδη. Δεν απέκλεισε ωστόσο την πιθανότητα κάποιοι να έκλεψαν στρώματα και να τα απέρριψαν κάπου αλλού…

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Δέλτα Γιώργος Κυριακίδης τόνισε: «Αμέσως μετά την κοινοποίηση της καταγγελίας πραγματοποιήσαμε αυτοψία στον χώρο και εντοπίσαμε σε δυσπρόσιτο σημείο τα στρώματα και τα υλικά ανακαίνισης, τα οποία είναι πολλά. Δεν τα έχουμε συλλέξει ακόμα λόγω της βροχής, που είχε αποτέλεσμα να βουλιάζουν τα φορτηγά μας και να μην μπορούμε να προσεγγίσουμε στο σημείο».
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και γι’ αυτό τον λόγο ο εκπρόσωπος της ομάδας Εχεδώρου Φύσις ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει επίσημη καταγγελία στο αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διερευνήσει την προέλευση και τη διαδρομή των υλικών και της πηγής της ρύπανσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα