Νέο κυβερνητικό αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων!

Με διγλωσσία και παλινωδίες η επανεκκίνηση της εκπαίδευσης

Κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά οι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι επιδόθηκαν χθες σε… ρεσιτάλ ασυνεννοησίας αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα. Την αρχή έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων για την επαναλειτουργία της διά ζώσης εκπαίδευσης. «Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Οπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής. Δύο ώρες αργότερα, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή διαβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφαση αυτή ειλημμένη!

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος -στο πνεύμα των δηλώσεων της Αριστοτελίας Πελώνη– εξέφρασε «δεύτερες σκέψεις» για την επαναλειτουργία των σχολείων. Μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας ότι θα ληφθούν νέα, πιο αυστηρά μέτρα λόγω της επικείμενης έκρηξης των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες! «Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, όμως θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις. Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο» δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν λίγη ώρα μετά και οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επεσήμανε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προάσπιση της δημόσιας υγείας» τόνισε ο υπουργός Υγείας. Τη… χαριστική βολή στο κυβερνητικό αλαλούμ έδωσε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μέσω της οποίας γνωστοποιήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων Ειδικής Αγωγής τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, βάσει της εισήγησης της επιτροπής των ειδικών! «Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία από την Παρασκευή» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των εμπειρογνωμόνων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Υπάρχει, ωστόσο, μια μικρή μερίδα που κρίνει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπου έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, που απειλεί κυρίως τα παιδιά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα