Με κουβέρτες, μάσκες και αποχή το κουδούνι στα σχολεία!

Οι δάσκαλοι υποδέχτηκαν τους μαθητές με ανοιχτά παράθυρα στις αίθουσες, μέτρα προστασίας και αρκετά παρατράγουδα!

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά χωρίς να λείπουν τα «παρατράγουδα», άρχισαν χθες και πάλι τη λειτουργία τους τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έπειτα από δύο μήνες. Από νωρίς χθες το πρωί οι παιδικές φωνές δόνησαν πάλι τα προαύλια των σχολείων.

Ακολουθώντας τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας, οι μικροί μαθητές προσήλθαν στα σχολεία φορώντας τις μάσκες τους και συνοδευόμενοι από τους γονείς τους κλιμακωτά, προκειμένου να μην προκληθεί συνωστισμός.

Σε ορισμένα σχολεία οι μαθητές μετά την άφιξή τους περνούσαν από θερμομέτρηση. Στη συνέχεια οι γονείς αποχωρούσαν, γνωρίζοντας ότι θα παραλάβουν τα παιδιά τους σε διαφορετική ώρα, πάλι για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους των σχολείων και την κλιμακωτή προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών, τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από χθες στα σχολεία είναι ίδια με εκείνα που εφαρμόστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, στα σχολεία υπάρχουν αντισηπτικά, στα κυλικεία ισχύουν ειδικοί περιορισμοί όσον αφορά τα προϊόντα προς πώληση, οι αίθουσες πρέπει να αερίζονται επαρκώς τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων (ανά 20 λεπτά, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου) όσο και μετά την αποχώρηση των μαθητών, καθώς και να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός στις τάξεις και στους κοινόχρηστους χώρους.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουν rapid test για τον κορονοϊό μέσω της ειδικής πλατφόρμας edu.testing.gov.gr. Χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μαζί με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και τη γενική γραμματέα Α. Γκίκα, επισκέφτηκε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης και το 20ό Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας. Μεταξύ άλλων, η κυρία Κεραμέως δήλωσε πως «η χαρά μας είναι μεγάλη» για την επαναλειτουργία των σχολείων και τόνισε ότι το υπουργείο θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία και την εκπαίδευση.

Ωστόσο εκείνο που έκλεψε χθες τις εντυπώσεις και έγινε βασικό θέμα συζήτησης στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα ήταν ο εξοπλισμός με τον οποίο πήγαν στον σχολείο οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Χαλάστρας, καθώς όλοι είχαν μαζί τους από μία… κουβέρτα!

Η ιστορία με τις κουβέρτες, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε αρχίσει πριν από λίγες μέρες, όταν η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωνε με μήνυμά της τους γονείς ότι, μεταξύ άλλων, επειδή τα παράθυρα των τάξεων θα μένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και επειδή η θερμοκρασία στην περιοχή είναι χαμηλή τον χειμώνα, καλό θα ήταν κάθε παιδί να φέρει μαζί του και μια κουβέρτα σε ξεχωριστή σακούλα, που θα αναγράφει το όνομά του!

Την ίδια στιγμή, μπορεί η κυβέρνηση να αποφάσισε το οριζόντιο άνοιγμα των σχολείων χωρίς να εξαιρεί καμία περιοχή της Ελλάδας, ωστόσο χθες στην Ανθήλη Φθιώτιδας και στο Παλαίκαστρο Σητείας, δύο περιοχές που βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρού lockdown λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, οι γονείς αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το προσεχές διάστημα αναμένονται οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, τα οποία συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα