Ο Αρχιεπίσκοπος έβαλε στη θέση τους τους μουφτήδες

Εντάσεις προκλήθηκαν μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, αλλά πολιτικό κόμμα. Ο κ. Ιερώνυμος, μιλώντας στη μεγάλη αφιερωματική σειρά της τηλεόρασης του OPEN «Και εγένετο Ελλάς», τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα και είναι οι άνθρωποι του πολέμου, της εξαπλώσεως. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ. Το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ». Η πεποίθηση αυτή του κ. Ιερωνύμου προκάλεσε άμεσα τις αντιδράσεις των μουφτειών Ξάνθης και Διδυμοτείχου, που εξέδωσαν δελτίο Τύπου για να εκφράσουν τη θλίψη τους, σημειώνοντας ότι «η εικόνα που περιέγραψε ο μακαριότατος για τη θρησκεία μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της χώρας μας και προσβάλλει το θρησκευτικό μας αίσθημα». Καταλήγουν, μάλιστα, πως «οι άστοχες δηλώσεις του μακαριοτάτου, στις οποίες αρνούμαστε να δούμε κακές προθέσεις, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα της Θράκης και, δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ήδη από όσους επιδιώκουν τη διχόνοια και το θρησκευτικό μίσος στην περιοχή μας».

Κατόπιν, το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής ανακοίνωσε χθες ότι ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μια δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την οικουμένη. «Σε αυτά ακριβώς τα πρόσωπα αναφερόταν ο Αρχιεπίσκοπος, πρόσωπα που εργαλειοποιούν το Ισλάμ και το μετατρέπουν σε φονικό όπλο κατά όλων όσων έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς, “απίστων”, αλλά ακόμη και πιστών» αναφέρεται χαρακτηριστικά και επισημαίνεται ότι τόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος όσο και όλοι οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες και αντιμετωπίζουν όλους τους πιστούς τους με τη χριστιανική αγάπη και αλληλεγγύη που δεν γνωρίζει διακρίσεις, μέσα από όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερα στον κοινωνικό και τον φιλανθρωπικό τομέα.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται το παράδειγμα της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης και συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, το οποίο επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τού λόγου το αληθές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα