Η ΕΛ.ΑΣ. τα ρίχνει στην… Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Λευτέρης Οικονόμου: «Δεν πρόκειται για απαγόρευση, αλλά για… άνοιγμα»

Σοβαρά εκτεθειμένη στα μάτια της κοινής γνώμης βρίσκεται για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση, καθώς προσπαθεί με αλλοπρόσαλλες κινήσεις να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της για τις δημόσιες συγκεντρώσεις. Επιχειρώντας να τιθασεύσει το ορμητικό κύμα των πολιτών που ξεχύθηκαν στα καταστήματα τις προηγούμενες ημέρες, επιδόθηκε σε ένα κακοστημένο επικοινωνιακό σόου και σε ένα «γαϊτανάκι» απόδοσης ευθυνών.

Αρχικά, η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων ως την 1η Φεβρουαρίου, εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων από την πραγματοποίηση τέτοιου είδους συγκεντρώσεων. Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση, προσέθεσε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ήταν αυτή που εισηγήθηκε το μέτρο.

Προφανώς θιγμένοι από την ευθύνη που τους καταλογίζει η Αστυνομία, οι λοιμωξιολόγοι απάντησαν ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα στην επιτροπή.

«Δεν θυμάμαι να έχουμε συζητήσει και να εισηγηθήκαμε τέτοιο θέμα. Δεν νομίζω, απ’ όσο θυμάμαι…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε τηλεοπτικό σταθμό λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση. Την ίδια στιγμή, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού έκανε λόγο για «κίνηση πανικού» από την πλευρά της κυβέρνησης. «Θα πρέπει να διορθωθεί αυτό με κάθε τρόπο, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι και να ψωνίσουν και να εκφράσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα» είπε μεταξύ άλλων. Οι δύο ειδικοί συμφώνησαν, πάντως, ότι αυτές τις μέρες καλό είναι να μη γίνονται συγκεντρώσεις και να μην υπάρχουν εικόνες όπως αυτές του Σαββατοκύριακου στην Ερμού, γιατί τα πράγματα είναι ακόμη δύσκολα. «Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού» είπαν, προειδοποιώντας πως, αν σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων, ό,τι άνοιξε μπορεί πολύ εύκολα να κλείσει ξανά.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και τη συνακόλουθη διάψευση των ειδικών της επιτροπής, η κυβέρνηση θυμήθηκε τη… Νάντια Κομανέτσι και με μια εκπληκτική κυβίστηση διεμήνυσε διά του αρμόδιου υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου πως δεν πρόκειται για απαγόρευση, αλλά για… άνοιγμα!

Θέλοντας, προφανώς, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε στη συνέχεια πως πρόκειται για μια… ευνοϊκή απόφαση, η οποία στοχεύει στην επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα! Τι κι αν στην αρχική ανακοίνωση της Αστυνομίας γινόταν λόγος για απαγόρευση που προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τον κίνδυνο περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορονοϊού; Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το θέατρο του παραλόγου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα