Θρήνος για τον ήρωα πυροσβέστη στον Έβρο

«Χάθηκε» στα ορμητικά νερά ενώ προσπαθούσε να σώσει τη ζωή μαθητών σε πλημμυρισμένο σχολείο

Σκόρπισε τον θρήνο στο Πυροσβεστικό Σώμα ο άδικος χαμός του αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που επιχειρούσε να σώσει τη ζωή των μικρών μαθητών και των δασκάλων τους που είχαν αποκλειστεί στο Δημοτικό Σχολείο του Απαλού στον Έβρο, όταν πλημμύρισε από την καταρρακτώδη βροχή.

Ο άτυχος 46χρονος, που ήταν πατέρας τριών παιδιών, πνίγηκε όταν το πυροσβεστικό όχημα που οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να το εγκαταλείψει με ασφάλεια όπως πρόλαβαν οι δύο συνάδελφοί του που επέβαιναν. Έτσι, τα ορμητικά νερά τον κατάπιαν και το άψυχο σώμα του βρέθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, κοντά στα ρέματα του Αεροδρομίου «Δημόκριτος». Στην επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών και των εκπαιδευτικών από το πλημμυρισμένο κτίριο, συμμετείχαν εκτός από τη δύναμη της Πυροσβεστικής ο Στρατός, η Αστυνομία και εθελοντές.

Τελικά, οι 110 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Απαλού επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους. Τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του άτυχου αρχιπυροσβέστη εξέφρασαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Ο αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Εβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον μάς συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ανάρτησή της στο facebook η κυρία Κεραμέως ανέφερε:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τού πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Αλεξανδρούπολη ενώ κατευθυνόταν για να συνδράμει μαθητές. Καθημερινοί ήρωες, οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν αλλεπάλληλες μάχες για όλους μας».

Ο Έβρος βούλιαξε από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ώρες τον νομό και είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με τη θεομηνία. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί, όπου πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, καταστήματα και σχολεία.

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν και η κατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου σε πολλά σημεία η ροή του νερού πέρασε το ύψος του δρόμου, με συνέπεια να κλείσει το οδικό δίκτυο από Αλεξανδρούπολη προς και από Φέρες.

Στον κόμβο Προβατώνα, στην εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, η ουρά των αυτοκινήτων ξεπέρασε το ένα χιλιόμετρο μετά τη διακοπή κυκλοφορίας λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των πλημμυρικών φαινομένων. Στο Σουφλί οι έντονες πλημμύρες έπληξαν την πόλη και οικισμούς, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου να επεμβαίνουν για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη μέσα στην πόλη, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, πιθανόν και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα κάποια χωριά λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ, ενώ στην περιοχή αναμένεται η έλευση και κλιμακίου της ΕΜΑΚ για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα