Με προχειρότητες η πρεμιέρα των mega εμβολιαστικών κέντρων

Το μπάχαλο που επικράτησε οδήγησε τον Χαρδαλιά να επιστρατεύσει δυνάμεις από την ΕΛ.ΑΣ και την Πυροσβεστική!

Πρεμιέρα με αρκετά προβλήματα και γκρίνια έκαναν χθες τα δύο «mega» εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το κέντρο στη συμπρωτεύουσα, το οποίο στεγάζεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην πλήρη ανάπτυξή του θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Στο λεκανοπέδιο το εμβολιαστικό κέντρο στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν 96 εμβολιαστικά κέντρα.

Παρά το τσουχτερό κρύο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, πολλοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν, έχοντας κλείσει το ραντεβού τους. Ωστόσο οι -ως επί το πλείστον- ηλικιωμένοι που επισκέφθηκαν τα δύο κέντρα την πρώτη μέρα λειτουργίας τους αντιμετώπισαν σειρά από προβλήματα, γεγονός που αναδεικνύει την προχειρότητα του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά για ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό εγχείρημα.

Το βασικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με το πάρκινγκ, καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε προβλεφθεί στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι. Όσοι συνόδευσαν γονείς, παππούδες ή λοιπούς συγγενείς για το εμβόλιο το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να σταματήσουν λίγη ώρα έξω από το εμβολιαστικό κέντρο και να τους αφήσουν να περπατήσουν χωρίς βοήθεια, σε ολισθηρό έδαφος, γεγονός πολύ επικίνδυνο. Στο πεζοδρόμιο οι Αρχές είχαν ρίξει αλάτι, ωστόσο αυτό δεν εξαφανίζει τον κίνδυνο, ειδικά για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Παράλληλα, πολλοί ηλικιωμένοι, υπό τον φόβο της κακοκαιρίας, έφτασαν μία ώρα νωρίτερα στο εμβολιαστικό κέντρο, με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός, κάτι που επίσης δεν είχε προβλεφθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Το… μπάχαλο κατά την πρεμιέρα λειτουργίας των κέντρων οδήγησε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να επιστρατεύσει τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες θα διευκόλυναν τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού. Αν σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει πρόβλημα, το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του ατόμου που έχει ραντεβού για εμβολιασμό ακόμα και με οχήματα της Πυροσβεστικής. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Νίκο Χαρδαλιά και το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής, ώστε η επέμβαση και η μεταφορά να είναι άμεσες και χωρίς καθυστέρηση, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα φιαλίδια με το εμβόλιο έχουν συγκεκριμένη ώρα ζωής από τη στιγμή που θα ανοίξουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα