«Καρφιά» Λινού για Μητσοτάκη: «Δεν είναι καλά πληροφορημένος»

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε η καθηγήτρια Ιατρικής του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού για τον τρόπο που λαμβάνονται τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Η κυρία Λινού, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, δήλωσε πως δεν υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία που δίνονται. «Άλλο να ξέρω ότι στα βόρεια προάστια έχω 100 κρούσματα σε 1.000 τεστ κι άλλο 100 κρούσματα σε 10.000 τεστ. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για τρομερή έξαρση» ανέφερε, ενώ συνέχισε εξαπολύοντας τα «πυρά» της προς τον πρωθυπουργό: «Ο πρωθυπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά υψηλός αρκετές ημέρες τώρα», επισημαίνοντας ακόμη μία φορά ότι τις τελευταίες ημέρες απλά γίνονται περισσότερα τεστ, άρα μία απλή διαίρεση αρκεί για να δούμε ότι η θετικότητα είναι σταθερά κοντά στο 4%.

Παράλληλα, από την κριτική της δεν ξέφυγε ούτε η απόφαση του Μαξίμου για lockdown, με την κυρία Λινού να τονίζει: «Βιαστήκαμε να πάρουμε μέτρα lockdown αγνοώντας προηγουμένως μέτρα που θα έπρεπε να έχουμε εξαντλήσει». Αν επαληθευτούν οι δηλώσεις της κυρίας Λινού, εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για τη μέθοδο λήψης των μέτρων κατά της πανδημίας, την ώρα που το τρίτο κύμα σαρώνει τη χώρα και την Αττική. Επίσης, τίθενται σημαντικά πολιτικά ζητήματα για τη λειτουργία του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, τους μηχανισμούς πληροφόρησης του πρωθυπουργού και τη μέθοδο που ακολουθεί το Μαξίμου ώστε να φτάσουμε στις αποφάσεις των εκάστοτε μέτρων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα