Εγκληματικά λάθη του ΕΟΔΥ και στο μέτωπο των εμβολιασμών!

Το σκάνδαλο των «γαλάζιων» ρουσφετολογικών εμβολιασμών εκτός λίστας στον Δήμο Θεσσαλονίκης έφερε στο προσκήνιο ακόμη ένα μπάχαλο

Η διαγραφή δύο στελεχών του Δήμου Θεσσαλονίκης για εμβολιασμούς εκτός λίστας έφερε στο προσκήνιο ένα τεράστιο μπάχαλο με τα εμβόλια και τον ΕΟΔΥ, που αποκάλυψε ο ένας από τους διαγραμμένους, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος τόνισε: «Οταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αν εφαρμόζεται η εγκύκλιος από 18/01/21, που αφορά την ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχε και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, γι’ αυτό και μπήκαν άτομα εκτός λίστας, πριν αχρηστευθούν τα εμβόλια που περίσσευαν στα δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, και πέντε από τα 17 εμβόλια, πετάχτηκαν στα σκουπίδια»!

Αυτό που αποκάλυψε ο κ. Τσαβλής δεν το γνωρίζει κανένας στην Ελλάδα, γιατί ποτέ δεν είχε ανακοινωθεί ότι δεν προβλέπεται λίστα για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, και αποδεικνύει περίτρανα για μία ακόμη φορά πόσο… λανθασμένος είναι ο τρόπος εμβολιασμού στην πατρίδα μας.

Περίπου τρία 24ωρα χρειάστηκαν για να εκπέσει ο Δρόσος Τσαβλής από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των εμβολιασμών εκτός σειράς στο Ιδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας», όπου εργάζεται ως υπεύθυνος υγειονομικός. Χθες το πρωί, αποφασίστηκε ομόφωνα από την παράταξη Ζέρβα η διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή, ύστερα από συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης σε τεταμένο κλίμα, με τους κυρίους Ζέρβα και Τσαβλή να ανεβάζουν αρκετά τους τόνους.

Ο δήμαρχος είπε στον κ. Τσαβλή ότι έπρεπε να τον ενημερώσει για την όλη υπόθεση και πως «θα μπορούσε, αντί να καλέσει συγγενικά του πρόσωπα να εμβολιαστούν, να ζητούσε να πάνε στο ίδρυμα για εμβολιασμό εργαζόμενοι είτε στη βάρδια της Καθαριότητας είτε της Δημοτικής Αστυνομίας». Η απάντηση του κ. Τσαβλή: «Εκείνη την ώρα τρέχαμε να εμβολιάσουμε. Είχαμε μόνο ένα 20λεπτο στη διάθεσή μας. Ο χρόνος έτρεχε. Ασκησα το καθήκον μου το ιατρικό και, μέρα με τη μέρα, δικαιώνομαι». Λίγο πριν από την αποχώρησή του, ο κ. Τσαβλής τόνισε πως θα δικαιωθεί και ότι θα καλέσει όλους να του ζητήσουν συγγνώμη για αυτόν τον διασυρμό του τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους συναδέλφους του, «που ψηφίζουν τη διαγραφή του χωρίς να έχουν στοιχεία». Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης είναι χωρίς πρόεδρο. Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για νέες δημαιρεσίες, με τη διοικούσα παράταξη να προτείνει νέο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, ενώ τη θέση της Δήμητρας Ακριτίδου, που επίσης παύθηκε από τα καθήκοντά της γιατί έκανε το εμβόλιο εκτός λίστας, ανέλαβε η κυρία Τανιμανίδου.

Από την πλευρά, πάντως, της διοίκησης του δήμου υπάρχει προβληματισμός και αγωνία μετά τις καρατομήσεις Τσαβλή και Ακριτίδου για το αν θα μπορούν να περνούν τα θέματα από το δημοτικό συμβούλιο.

Για αυτό, εξάλλου, κάποια μέλη της δημοτικής παράταξης πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση επιχείρησαν να μεταπείσουν τον Τσαβλή προκειμένου να παραιτηθεί, να παραμείνει στην παράταξη Ζέρβα και να μην προχωρήσει η διαγραφή του, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Όσον αφορά τη Δήμητρα Ακριτίδου, που επίσης είναι εκτός παράταξης Ζέρβα, η τοποθέτησή της ήταν σαφής: «Ρωτήθηκα εάν επιθυμούσα να εμβολιαστώ, προσερχόμενη στην επόμενη μισή ώρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της δόσης, κατόπιν προτροπής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ, στους εκεί παρισταμένους. Αποφάσισα να μεταβώ αμέσως, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα, αλλά χωρίς να πάρω τη θέση κανενός, ούτε να παρακάμψω κανέναν, γιατί θα ήταν ζήτημα ηθικής. Είναι φανερό ότι οι ενέργειες του δημάρχου δεν προέκυψαν από θέματα ηθικής, αλλά από δικά του προσωπικά συμφέροντα».

Επί της ουσίας: Μοιραίος (πάλι) ο Αρκουμανέας

Το σκάνδαλο των παράνομων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε άλλη μία παταγώδη «αστοχία» του ΕΟΔΥ! Ο οργανισμός, που έχει αποτύχει σχεδόν στα πάντα και σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του υπήρξε τραγική διαχείριση της πανδημίας, συνεχίζει τα εγκληματικά λάθη και στο μέτωπο του εμβολιασμού.

Στις κινητές μονάδες εμβολιασμού που πηγαίνουν σε γηροκομεία και ιδρύματα δεν έχει δώσει καμία οδηγία, προκειμένου να μη χαθούν οι δόσεις που περισσεύουν! Ο ΕΟΔΥ άφησε κενό στον πιο κρίσιμο τομέα πάλι! Αυτό κατήγγειλαν οι εμπλεκόμενοι του σκανδάλου της Θεσσαλονίκης!

Αν και στα επίσημα εμβολιαστικά κέντρα υπάρχει αυστηρό και συγκεκριμένο πρωτόκολλο, που αναφέρει ότι οι δόσεις που περισσεύουν θα δίνονται σε σώματα ασφαλείας και στρατιωτικό προσωπικό, ο ΕΟΔΥ «ξέχασε» να πράξει το ίδιο στα κινητά συνεργεία. Πόσο ανίκανοι είναι, άραγε, ο κ. Αρκουμανέας και η παρέα του; Και πότε, επιτέλους, θα αντιληφθούν στην κυβέρνηση ότι τα λάθη του είναι συνεχή και κρίσιμα;

Δημήτρης Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα