Ρεσιτάλ αλαζονείας και αναίδειας της Μενδώνη στη Βουλή!

Κρίση μεγαλείου από την υπουργό Πολιτισμού: «Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Δική μου επιλογή ήταν ο Λιγνάδης»!

Αμετανόητη και αδιάφορη μπροστά στη γενική κατακραυγή – ακόμη και από πλευράς «γαλάζιων» στελεχών – καθώς και με περισσή αναίδεια εμφανίστηκε η Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός Πολιτισμού προσήλθε στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά της παραίτησης του Χρήστου Ταραντίλη.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτησή της μετά την περιβόητη συνέντευξη Τύπου στην οποία δήλωσε εξαπατημένη, ωστόσο ακόμη μια φορά αρνήθηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Λιγνάδη.

Η Λίνα Μενδώνη δεν ψέλλισε ούτε μια συγγνώμη. Έριξε ωστόσο στάχτη στα μάτια, παραδεχόμενη εκ των υστέρων ότι ο διορισμός του σκηνοθέτη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν δική της επιλογή. «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή, τον επέλεξα με καλλιτεχνικά κριτήρια» υποστήριξε ειδικότερα. Η παραπάνω αναφορά ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως, με πολλούς να σημειώνουν ότι η υπουργός επιχείρησε να επωμιστεί το βάρος του διορισμού και να καλύψει τον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν υπήρξε, καθώς η υπουργός περιορίστηκε στον ισχυρισμό «έχω κάνει την αυτοκριτική μου για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς» και μίλησε για «ατυχή» διατύπωση στη συνέντευξη Τύπου εννοώντας τον χαρακτηρισμό «επικίνδυνος» που απέδωσε στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά τα λοιπά, επέμεινε ότι δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε. «Ούτε εγώ γνώριζα. Οταν υπήρξαν καταγγελίες, έπραξα ακριβώς αυτό που έπρεπε. Πέντε ώρες μετά τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ο Λιγνάδης είχε φύγει από τη θέση του. Δεν υπήρξε συγκάλυψη» υποστήριξε, «αδειάζοντας» με αυτόν τον τρόπο τον ίδιο της τον εαυτό, καθώς την επομένη της παραίτησης Λιγνάδη είχε μιλήσει για «φήμες».

Επιτέθηκε δε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του «μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και «πολιτικάντικα παιχνίδια πάνω στα τραύματα ανθρώπινων ψυχών». Υποστήριξε μάλιστα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στήσει «οργανωμένη προπαγάνδα» εις βάρος της και ότι υποκινεί τις αντιδράσεις, λέγοντας πως «έχουν πολιτικές σχέσεις μαζί σας» πολλοί από όσους αντιδρούν, καθώς και ότι το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου (το οποίο εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της υπουργού) είναι διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμές άφησε και κατά όσων δήλωσαν ότι γνώριζαν εγκαλώντας τους γιατί δεν την ενημέρωσαν νωρίτερα, φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Την ίδια ώρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου κάλεσε τη Λίνα Μενδώνη να ζητήσει συγγνώμη, αποκαλώντας την persona non grata για τον χώρο του πολιτισμού και καταλογίζοντάς της πολιτικές ευθύνες, τόσο για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη όσο και για τη «συγκάλυψη». «Πότε λέγατε αλήθεια, όταν λέγατε ότι αυτοβούλως παραιτήθηκε ή όταν μετά από 15 ημέρες θυμηθήκατε ότι τον παραιτήσατε αθορύβως;» ρώτησε μάλιστα τη Λίνα Μενδώνη.

Δεν έχουν ελεγχθεί κινητό και λάπτοπ του Λιγνάδη

Σφαλισμένα κρατάνε τα μυστικά τους το κινητό και το λάπτοπ του σκηνοθέτη – ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Αν και ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε μετά τις καταγγελίες που έχουν δει εδώ και δύο εβδομάδες το φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο και τον φορητό υπολογιστή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ο συνήγορος ενός από τα θύματά του Γιάννης Βλάχος έχει δηλώσει πως θα ζητήσει από την ανακρίτρια να ανοιχτεί το κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λιγνάδη και να ελεγχθεί η δραστηριότητά του στο ίντερνετ.

«Η ανάκριση τώρα έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες και μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν. Υπάρχουν και δικά μας αιτήματα. Θα ζητήσουμε να ανοιχτεί το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου, να ελεγχθεί η δραστηριότητά του στο ίντερνετ. Να δούμε τι δραστηριότητες είχε τα τελευταία χρόνια στο ίντερνετ. Πού είναι το λάπτοπ του; Το κινητό του τηλέφωνο; Είναι συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν» διαβεβαίωσε ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή του σκηνοθέτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, αν ερευνηθούν το κινητό τηλέφωνο και το σήμα του, οι δικαστικές Αρχές θα μπορέσουν να αποδείξουν ή να απορρίψουν με βεβαιότητα τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως ήταν εκτός Αθηνών την ημέρα που φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν από τους δύο παθόντες. Όμως, για να αρθεί το απόρρητο του τηλεφώνου και του λάπτοπ του Δημήτρη Λιγνάδη, η ανακρίτρια θα πρέπει να υποβάλει σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ώστε να ανάψει το πράσινο φως η αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας για να εξετάσει τα ίχνη που έχει αφήσει τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο, να διαπιστωθεί αν έχουν βρεθεί στο κρεβάτι του σκηνοθέτη και άλλοι ανήλικοι και να αποδειχτούν ή να καταρριφθούν οι ισχυρισμοί των καταγγελλόντων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα